Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Nieuwe iPhone SE wordt weer duurder (maar blijft wél betaalbaar)

Maurice Snijders
21 mei 2024, 11:00
2 min leestijd
Nieuwe iPhone SE wordt weer duurder (maar blijft wél betaalbaar)

Er komt volgend jaar waarschijnlijk een nieuwe iPhone SE, maar door het nieuwe design wordt de budget iPhone veel duurder. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone SE wordt weer duurder

Er verschijnen al langer geruchten over de volgende generatie iPhone SE, die een flinke update krijgt ten opzichte van het huidige model. Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de iPhone SE is de relatief lage prijs, die vermoedelijk wel een stukje hoger gaat worden.

Volgens @Revegnus1 op X (voorheen Twitter) zou de iPhone SE ongeveer 10 procent duurder kunnen worden. Op dit moment betaal je bij Apple voor de iPhone SE 2022 met 64 GB 529 euro. Met een verhoging van 10 procent zou de nieuwe prijs dus zo’n 582 euro worden. Inmiddels zijn er veel plekken waar je de iPhone SE 2022 goedkoper kunt aanschaffen, namelijk voor zo’n € 421,95. Tien procent erbij wordt dan ongeveer 473 euro.

iPhone SE 4 render wit

Het is bij Apple best gebruikelijk dat de prijs van producten wordt verhoogd, zeker wanneer ze veel nieuwe functies én een redesign krijgen. Dat gebeurde bijvoorbeeld ook met het instapmodel van de tiende generatie iPad, die van 389 naar 439 euro ging. Het is in ieder geval de verwachting dat de prijs van de iPhone SE onder de 600 euro blijft bij Apple. Bij andere aanbieders krijg je de telefoon vermoedelijk voor een (veel) lagere prijs.

Zelfde design als de iPhone 14

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone SE 4 hetzelfde ontwerp als de iPhone 14, met een 6,1-inch oled-scherm, platte randen en Face ID. Het huidige SE-model is nog steeds gebaseerd op het iPhone 8-ontwerp met een 4,7-inch lcd-scherm en een thuisknop met Touch ID.

Het is dus niet echt een verrassing dat de iPhone SE 4 duurder wordt. Maar hoe Apple de nieuwe SE gaat onderscheiden van de iPhone 14 is vooralsnog onduidelijk. De iPhone 14 kost bij Apple momenteel 869 euro. Die prijs zal later dit jaar zakken als de iPhone 16 wordt gelanceerd, waardoor de prijzen nog dichter bij elkaar komen te liggen. Op andere plekken koop je de iPhone 14 momenteel al voor zo’n € 669,-.

iPhone SE 4 waard

Volgens recente geruchten werkt Apple ook aan een nieuwe ultraslanke iPhone voor 2025, die nog duurder wordt dan het huidige Pro Max-model. Als dat het geval is, zou de hele iPhone line-up in 2025 duurder kunnen uitvallen. Volgens The Information is Apple van plan om de iPhone SE 4 in het voorjaar van 2025 te introduceren.

Wil je de huidige iPhone SE aanschaffen, bekijk dan hieronder de beste deals!

Apple iPhone SE 2022 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 25,- p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 421,95

Bekijk prijzen

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu