iPhone SE 2020 teardown: instapmodel vrijwel identiek aan iPhone 8

Michel van 't Klaphek
24 april 2020, 9:27
2 min leestijd
iPhone SE 2020 teardown: instapmodel vrijwel identiek aan iPhone 8

Niet alleen het design van de iPhone SE 2020 en iPhone 8 lijken op elkaar, ook onder de motorkap zijn ze vrijwel identiek. Toch zijn er wel enkele verschillen, zo blijkt uit een teardown van het kersverse Apple-toestel.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 2020 teardown

Normaal gesproken is iFixit de eerste website die een teardown publiceert. Dit keer gaat het onbekende YouTube-kanaal Ao Technology er echter met de primeur vandoor. Bij een teardown wordt een toestel uit elkaar gehaald om te kijken wat voor onderdelen erin zitten. Ditmaal is de iPhone SE 2020, die sinds vandaag officieel in Nederland verkrijgbaar is, aan de beurt.

【蒋·拆解】iphone SE拆解-我变了?一点点!

De belangrijkste conclusie is dat het nieuwe instapmodel vrijwel identiek is aan de iPhone 8, het toestel uit 2017. Dit gaat niet alleen op voor het design, maar ook voor de interne onderdelen. Het grootste verschil zit ‘m in de processor. De iPhone SE 2020 heeft namelijk een A13-chip onder de motorkap. Deze krachtige en energiezuinige processor kennen we van de iPhone 11-telefoons. De iPhone 8 blijft steken op een A11-processor.

Verder laat de video zien dat een hoop onderdelen zelfs onderling inwisselbaar zijn. Ao Technology slaagt er bijvoorbeeld in om het moederbord van de iPhone 8 in de nieuwe SE te plaatsen. Ook is het mogelijk om het scherm van de nieuwe Apple-telefoon te plaatsen op het oudere toestel, al is het onduidelijk of de Touch ID-vingerafdrukscanner dan nog steeds werkt.

Wij gaan de iPhone SE 2020 testen

De iPhone SE 2020 werd vorige week door Apple aangekondigd en is inmiddels verkrijgbaar bij alle bekende verkooppunten. Het toestel heeft hetzelfde design als de iPhone 8, maar is dankzij de A13-processor net zo krachtig als de iPhone 11.

Wij hebben de iPhone SE 2020 besteld en gaan het toestel uitgebreid testen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Download dan de iPhoned-app, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of houd de site in de gaten. En wil je zelf een iPhone SE 2020 kopen? Via onze prijsvergelijker hieronder vind je de meest actuele aanbiedingen.

Apple iPhone SE

Apple iPhone SE prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 21,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 443,95

Los toestel
Categorie: Devices
Merk: Apple
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen