De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe iPhone SE verschijnt begin 2018’

Erwin Vogelaar
4 augustus 2017, 19:22
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhone SE verschijnt begin 2018’

Apple zou begin 2018 een vernieuwde versie van de iPhone SE uitbrengen. Dit weten we tot nu toe over de iPhone SE 2018.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone SE 2018

We hebben al een tijdje niets gehoord over een eventuele update voor de iPhone SE. Nieuwe geruchten stellen echter dat Apple in het eerste kwartaal van 2018 toch een nieuwe versie van het toestel lanceert.

Het bedrijf Wistron, dat iPhones in elkaar zet, zou zijn werkzaamheden in India uitbreiden om daar de volgende generatie iPhone SE te produceren. Dit blijkt uit lokale bronnen, meldt Focus Taiwan. Wistron maakt ook de huidige iPhone SE en zou dus een logische kandidaat zijn voor de opvolger.

iphone se 2018

Wat we van dit toestel mogen verwachten is nog onduidelijk. De genoemde bronnen stellen dat Wistron dit toestel eerst in India uitbrengt om daarna pas wereldwijd de markt te veroveren. Het toestel kan het land consumenten aanspreken die een goedkopere en kleinere smartphone zoeken. Dit sluit aan bij de hernieuwde focus van het bedrijf uit Cupertino, die de afgelopen maanden alles op alles zet om voet aan de grond te krijgen op de Indiase markt.

Wistron zou in gesprek zijn met de plaatselijke overheid om in de komende vijf jaar de productiecapaciteit van het bedrijf te verdubbelen of zelfs te verdriedubbelen. Toch is het gerucht opvallend, omdat eerder dit jaar nog werd gesteld dat de iPhone SE een eenmalig uitstapje van Apple was.

iPhone 7 specs?

Eerdere geruchten over een eventuele nieuwe iPhone SE spraken over een lancering in augustus, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Apple gaat waarschijnlijk later dit jaar de iPhone 7S en iPhone 8 lanceren en dan is het eerste kwartaal van 2018 een goede periode voor een nieuwe iPhone SE. Ook de eerste iPhone SE verscheen in het eerste kwartaal.

Andere geruchten stellen dat de nieuwe iPhone SE qua hardware vergelijkbaar is met de iPhone 7. Of dit ook betekent dat de iPhone SE 2018 een nieuw design krijgt is niet duidelijk, al begint het iPhone 5-ontwerp anno 2018 wel wat ouderwets te worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen