‘Geen nieuwe iPhone SE in maart 2017’

Erwin Vogelaar
5 november 2016, 13:14
2 min leestijd
‘Geen nieuwe iPhone SE in maart 2017’

Kunnen we een iPhone SE 2017-editie komende maart verwachten? Analist Ming-Chi Kuo voorspelt van niet, want daarmee zit Apple de iPhone 7 teveel in de weg.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 2017

De iPhone SE was een opvallende launch voor Apple eerder dit jaar. Dit kleinere toestel met een 4 inch-scherm had onder de kap de hardware van een iPhone 6S. Het toestel bleek een succes. Consumenten willen blijkbaar nog steeds een kleine smartphone kopen, terwijl de meeste smartphonebedrijven zich nu richten op grotere schermen. Dit betekent echter niet dat Apple de iPhone SE ook elk jaar gaat verversen zoals zijn andere producten. Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat we maart 2017 geen nieuwe iPhone SE hoeven te verwachten. Onder andere om de nieuwe iPhone 7 niet in de weg te zitten.

iphone se 2017

Apple ziet de winst op zijn producten dalen en is daarom druk bezig om hier een stokje voor te steken. Onder andere dus door geen nieuwe iPhone SE in dit financiële jaar uit te brengen. Ook legt Apple druk op fabrikanten van onderdelen voor iPhone’s om hun prijzen te verlagen.

Dit betekent niet dat Apple niet op een later moment een nieuwe iPhone SE zal uitbrengen. De kans is ook aanwezig dat Apple de vraag naar een kleinere iPhone verwerkt in de volgende verversing van de iPhone-lijn. De iPhone 8 zou dus ook in een kleiner formaat kunnen verschijnen, waardoor een nieuwe iPhone SE niet meer nodig is. Er zijn al veel geruchten over de verschillende formaten van de iPhone 8, maar nog weinig zekerheid. Voor meer duidelijkheid zullen we nog wel even geduld moeten hebben.

Lees ook: Zo bevalt de iPhone SE als eerste smartphone

iPhone SE vs iPhone 7

Kan de iPhone SE nog een tijdje mee? Vergeleken met de iPhone 7 loopt het kleinere toestel uiteraard een beetje achter, maar dankzij het formaat is het toch nog steeds de moeite waard. Meer daarover lees je in onze vergelijking tussen de iPhone SE en de iPhone 7.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu