De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Onze iPhone SE 2-verwachtingen: 5 verbeteringen om naar uit te kijken

Lars Paijmans
15 maart 2018, 19:11
3 min leestijd
Onze iPhone SE 2-verwachtingen: 5 verbeteringen om naar uit te kijken

De iPhone SE 2 is nog maar een paar weken van ons verwijderd, maar dankzij alle geruchten weten we al veel over de opvolger van Apples kleinste iPhone. Dit zijn onze vijf verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 2 verwachtingen

De eerste iPhone SE gooide destijds hoge ogen, omdat het de kracht van een iPhone 6S in de kleine behuizing van een iPhone 5S stopte. Hierdoor krijg je een handzame smartphone voor een schappelijke prijs, die niet onder doet voor de beste telefoons van het moment.

Niet gek dus dat de verwachtingen voor de SE 2 hooggespannen zijn. Wat is Apple van plan met het nieuwe toestel, ziet hij er nog steeds uit als een iPhone 5S en wat worden de prestaties? Lees hieronder onze verwachtingen.

iPhone SE 2 verwachtingen

Specs: een iPhone 7 in het klein

De iPhone SE gebruikt nu nog de A9-chip van de iPhone 6S, die inmiddels zijn beste tijd gehad heeft. Daarom zou Apple een nieuwere chip in de SE 2 stoppen, die iPhone 7-eigenaren bekend voorkomt: de A10-chip zou naast de 7 en 7 Plus ook zijn opwachting maken voor de SE 2. Deze chip is niet alleen sneller dan zijn A9-voorganger, maar vooral een stuk energiezuiniger. Goed nieuws dus voor de accuduur van het toestel.

Design: iets groter scherm, zelfde formaat

Verwacht geen mini-iPhone X als de iPhone SE 2 wordt onthuld. Het toestel zou er nog steeds uitzien als een ‘oudere’ iPhone, maar krijgt wel een aantal aanpassingen.

Volgens geruchten worden de schermranden kleiner gemaakt, zodat er een groter scherm in dezelfde kleine behuizing past. Het scherm zou hierdoor niet 4 inch, maar 4,2 inch meten.

Lees ook: ‘iPhone SE 2 krijgt iets groter scherm, met ouderwets design’

Glazen achterkant voor draadloos opladen

Ondanks het soortgelijke ontwerp kun je een iPhone SE 2 direct van zijn voorganger onderscheiden. Dit komt door de glazen achterkant die de SE 2 krijgt, net zoals de iPhone 8 en 8 Plus. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een praktische reden: het is nodig om draadloos opladen te ondersteunen.

Apple heeft vorig jaar gezegd volledig in te zetten op een draadloze toekomst, en de iPhone SE 2 zou dan ook volledig zonder kabeltje op te laden zijn.

iPhone SE 2 verwachtingen

Geen Face ID en wel een homeknop met Touch ID

De iPhone X zette eind vorig jaar een nieuwe standaard met Face ID en een design zonder homeknop. De iPhone SE 2 houdt echter vast aan het herkenbare ontwerp van de iPhone 8. Dat betekent dus dat je de SE 2 niet met je gezicht ontgrendelt, maar gewoon door je vinger op de Touch ID-sensor te leggen.

Eind maart onthuld, in april verkrijgbaar

Zoals het er nu naar uitziet, onthult Apple de iPhone SE 2 eind maart tijdens de eerste keynote van 2018. Daarna zal het toestel in de loop van april in Nederland verkrijgbaar zijn. Op het moment van schrijven heeft Apple echter nog geen uitnodigingen voor deze keynote verstuurd.

Apple maart-event 2018: onze 6 verwachtingen op een rij

Houd iPhoned de komende dagen dus in de gaten, dan weet jij als eerste alles over de eerste nieuwe iPhone van dit jaar. Dit kun je doen door onze website te lezen, maar gaat makkelijker via onze gratis iPhoned-app of door jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen