‘iPhone SE 2 wordt groot verkoopsucces en is goedkoop te produceren’

Michel van 't Klaphek
6 november 2019, 9:03
2 min leestijd
‘iPhone SE 2 wordt groot verkoopsucces en is goedkoop te produceren’

Een bekende analist heeft bekendgemaakt hoeveel exemplaren Apple van de iPhone SE 2 wil verkopen. Ook weet de insider het een en ander over het productieproces van de betaalbare iPhone.

‘iPhone SE 2 wordt verkoopsucces’

Het wemelt al weken van de geruchten over de iPhone SE 2 en vandaag is daarop geen uitzondering. Ditmaal doet de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo een duit in het zakje. De insider heeft namelijk bekendgemaakt hoeveel exemplaren Apple volgens hem denkt te gaan verkopen. Ook weet hij dat de iPhone SE 2 op een goedkopere manier wordt geproduceerd.

Kuo schrijft in een notitie, die is ingezien door MacRumors, dat Apple volgend jaar minstens 20 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone hoopt te verkopen. Het meest gunstige scenario gaat uit van 30 miljoen stuks, aldus de analist. Hij gaat er hierbij vanuit dat Apple de iPhone SE 2 in de eerste helft van volgend jaar uitbrengt.

Alhoewel de geschatte verkoopcijfers indrukwekkend zijn, heeft Kuo ze ten opzichte van een maand geleden wel naar beneden bijgesteld. Verder schrijft Kuo dat hij verwacht dat de iPhone SE-opvolger hetzelfde soort moederbord krijgt als de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max), maar dan een goedkopere versie. Apple zou wel voor een nieuw soort materiaal kiezen, omdat deze makkelijker te produceren is. Het bedrijf uit Cupertino hoopt hiermee productieproblemen (en vertragingen) te voorkomen, aldus Kuo.

Lees ook: iPhone SE 2 in 2020: 7 verwachtingen voor Apples nieuwe budget-iPhone

Over de iPhone SE 2

Als we de geruchten mogen geloven gaat de iPhone SE 2 meer lijken op de iPhone 8, dan op de eerste iPhone SE uit 2016. Het toestel zou namelijk een 4,7 inch-scherm krijgen met een Touch ID-sensor, en geen Face ID. De achterkant biedt volgens de wandelgangen plaats aan een enkele camerasensor. De iPhone SE 2 zou worden aangestuurd door een A13-processor, dezelfde chip als in de huidige iPhone 11-serie.

Eerder maakte Kuo al bekend dat het instapmodel van de SE ongeveer 460 euro gaat kosten. Apple zou bewust voor een lage prijs kiezen om mensen die nu nog een iPhone 6 of 6 Plus hebben over te halen. Wil je op de hoogte blijven van de iPhone SE 2? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's