‘iPhone SE 2 en maart-event uitgesteld, ook WWDC op losse schroeven’

Lars Paijmans
11 maart 2020, 9:56
2 min leestijd
‘iPhone SE 2 en maart-event uitgesteld, ook WWDC op losse schroeven’

Apple zou door productieproblemen en maatregelen rondom het coronavirus niet anders kunnen dan de iPhone SE 2 en het bijbehorende Apple-event uitstellen, zo vertelt een anonieme bron.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone SE 2 uitgesteld door coronavirus’

Een bron heeft aan de doorgaans goed geïnformeerde website Cult of Mac laten weten dat Apple het maart-evenement uitstelt. Het bedrijf zou niet zoveel mensen willen uitnodigen op één plek, uit angst voor het coronavirus.

Eerder kon je op iPhoned al lezen dat het eerste Apple-event van 2020 op losse schroeven staat. In Santa Clara, de plek waar Apples hoofdkantoor staat, is het verboden om evenementen te organiseren met 1000 mensen of meer.

iPhone SE 2 uitgesteld

Bovendien zouden ook andere zaken meespelen, zo zegt de bron. Door fabrieken die tijdelijk gesloten waren in China, zou Apple tegen productieproblemen aanlopen voor ‘twee cruciale producten’. Dat zal waarschijnlijk de iPhone SE 2 zijn, het nieuwe instapmodel dat de grootste aankondiging van het evenement zou zijn. Daarnaast zou Apple een nieuwe iPad Pro, de AirTag en meer willen aankondigen.

Voorraad te beperkt

Inmiddels zijn de fabrieken weer open, maar draaien ze wel een veel lagere productie dan normaal. Dat zou voor een te beperkte voorraad zorgen, waardoor Apple het niet verstandig vindt om het product al te onthullen. Om die reden zou Apple de lancering opnieuw evalueren en een nieuwe datum prikken waarop de productie weer op schema is.

Een traditioneel Apple-event is daarmee van de baan, al kan het bedrijf er nog steeds voor kiezen om deze maand een aantal producten te onthullen met een persbericht. Daarnaast is de kans groot dat ook WWDC wordt afgezegd.

Voor de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie nodigt Apple altijd mensen uit van over de hele wereld. Hoewel WWDC pas in juni plaatsvindt, ziet het er naar uit dat ook dit Apple-event niet zal plaatsvinden. Mogelijk komt Apple met een alternatieve manier om iOS 14 en nieuwe versies van watchOS en macOS te presenteren.

iPhone SE 2 in 2020: 10 verwachtingen voor Apples nieuwe budget-iPhone

Lees meer over de iPhone SE 2

Bron: Cult of Mac
Categorie: Geruchten
Thema: WWDC
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen