Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

‘iPhone SE 2 kopieert iPhone X-design, maar heeft geen Face ID of Touch ID’

10 mei 2018, 20:38
2 min leestijd
‘iPhone SE 2 kopieert iPhone X-design, maar heeft geen Face ID of Touch ID’

De iPhone SE 2 krijgt net als de iPhone X een notch aan de bovenkant, maar geen Face ID of thuisknop. Hoe je hem dan moet bedienen en ontgrendelen? Dat is een goede vraag.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone SE 2 thuisknop afwezig, ook geen Face ID’

De hoesjes- en accessoiremaker Olixar meent te weten hoe de iPhone SE 2 eruit gaat zien. Op een promotiefoto is te zien dat hij qua behuizing lijkt op de iPhone 5S, terwijl het scherm overeenkomt met dat van de iPhone X.

Dit houdt in dat het display van rand tot rand loopt en aan de bovenkant een notch, ofwel inham, heeft. Deze uitsparing is echter twee keer zo klein als die van de iPhone X, waardoor het niet aannemelijk is dat de Face ID-techniek hierin past. Daarnaast was het sowieso niet de verwachting dat het toestel met de geavanceerde ontgrendelingstechniek uitgerust zou worden.

iPhone SE 2

De iPhone SE draait immers om betaalbaarheid en de TrueDepth-camera, die nodig is voor Face ID, is behoorlijk duur. De foto laat echter ook geen fysieke thuisknop zien, waardoor het onduidelijk is hoe je het toestel ontgrendelt.

Olixar is echter overtuigt van haar gelijk en mede daarom kun je de bijbehorende screenprotector alvast bestellen. Verder is de iPhone SE 2 net iets kleiner dan de iPhone SE, dankzij het efficiënter ingedeelde scherm.

Flinke korrel zout nodig

Wij raden echter aan om het gerucht met een flinke korrel zout te nemen. Tot nog toe wijzen namelijk alle berichten op de aanwezigheid van Touch ID voor ontgrendeling, met bijbehorende thuisknop.

Daarnaast zijn er sterke geruchten dat Apple in september een goedkope opvolger van de iPhone X aankondigt. Het is niet gebruikelijk dat het bedrijf in korte tijd twee telefoons met bij elkaar liggende prijskaartjes uitbrengt.

Mogelijk maakt Apple op de WWDC 2018, die volgende maand van start gaat, meer over het toestel bekend. Op de hoogte blijven? Download dan de iPhoned-app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MobileFun
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu