De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone SE 2 krijgt iets groter scherm, met ouderwets design’

Michel van 't Klaphek
21 februari 2018, 9:26
3 min leestijd
‘iPhone SE 2 krijgt iets groter scherm, met ouderwets design’

Volgens geruchten is het de iPhone SE 2 scherm iets groter dan zijn voorganger. Daarbij neemt hij een processor uit een eerdere iPhone over en wordt hij vermoedelijk over enkele maanden gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone SE 2 scherm iets groter’

De website QQ.com meent op de hoogte te zijn van enkele specificaties. Onder meer het schermformaat, processor en verschijningsdatum zijn op straat komen te liggen. Wat mag je volgens de wandelgangen van de nieuwe iPhone SE verwachten?

iPhone SE scherm

Groter scherm

De meest opvallende wijziging is het schermformaat. De opvolger van de iPhone SE zou namelijk een 4,2-inch scherm krijgen. Hiermee is hij een stukje (0,2 inch) groter dan de huidige versie. Dit maakt het toestel misschien iets minder handzaam dan zijn voorganger, al krijg je hier wel meer schermruimte voor terug.

Door de jaren heen zijn smartphones steeds groter geworden, waar ook Apple aan meedoet met de iPhone X en iPhone 8 Plus. Deze ontwikkeling naar telefoons met steeds grotere displays wordt echter niet door iedereen toegejuicht. Deze groep probeert Apple met de SE te bereiken. Qua design blijft de SE 2 dicht bij het origineel. Wellicht zijn de bezels iets kleiner, waardoor de voorkant verhoudingsgewijs meer uit scherm bestaat, maar daar blijft het dan ook bij.

Zelfde processor als de iPhone 7

Verder meldt de website dat de iPhone SE 2 onder de motorkap wordt uitgerust met de A10 Fusion-processor. Deze chip zit ook in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die eind 2016 verschenen. De A10-processor is zo’n 40 procent sneller dan de A9-processor uit de huidige SE.

Dit gerucht hoorden we eerder al en is naar onze mening geloofwaardiger dan het grotere scherm. De huidige iPhone SE is immers geen echte krachtpatser en beschikte bij uitkomst eveneens over een ietwat verouderde processor.

iPhone SE 2 abonnement

3. Onthulling in juni tijdens WWDC

Tot slot zou Apple de iPhone SE opvolger in juni presenteren, tijdens het jaarlijkse WWDC-evenement. Doorgaans vormt dit event voor ontwikkelaars het podium voor software-aankondigingen, met zo nu en dan een hardware-onthulling. Tijdens de 2017-editie werd bijvoorbeeld een nieuwe iPad Pro met 10,5 inch-scherm aangekondigd.

Lees ook: Gerucht: WWDC 2018 vindt plaats van 4 tot en met 8 juni

Zodoende lijkt het onzeker dat Apple de beurs aangrijpt voor een relatief grote onthulling als de iPhone SE 2. Het gaat immers niet om simpelweg een upgrade, maar om een compleet nieuw toestel. Desondanks zagen we het gerucht eerder al voorbijkomen, waarin werd gezegd dat het toestel in mei of juni gepresenteerd wordt.

Ook interessant: ‘iPhone SE 2 met draadloos opladen komt in mei of juni’

Gerenommeerd analist: ‘niets van waar’

Bovenstaande informatie wordt tegengesproken door Ming-Chi Kuo, een gerenommeerd Apple-analist. Hij stelde namelijk dat het onwaarschijnlijk is dat Apple dit jaar een opvolger van de iPhone SE presenteert.

Mocht dit toch het geval zijn, dan zou het om slechts een kleine upgrade gaan. De analist denkt aan het toevoegen van draadloos opladen. Daarbij zou de vingerafdrukscanner, in tegenstelling tot de iPhone X, op zijn plek blijven. Face ID zou immers voorbehouden blijven aan de vlaggenschepen van Apple.

Lees ook: ‘Apple werkt aan drie iPhone X-modellen voor 2018 met Face ID’

Over de iPhone SE

De iPhone SE is niet alleen de kleinste, maar ook de goedkoopste iPhone die je in huis kunt halen. Dankzij zijn compacte schermformaat is hij gemakkelijk met één hand te bedienen. Qua ontwerp is hij vrijwel identiek aan de iPhone 5S.

Onder de motorkap is hij uitgerust met dezelfde processor als de iPhone 6S (Plus). Foto’s maakt hij met een resolutie van 12 megapixels. De selfie-camera beschikt over een resolutie van 1.2 megapixels. In principe beschikt het toestel over 16 of 64 GB aan opslagcapaciteit. In maart 2017 werden twee nieuwe varianten met respectievelijk 32 en 128 GB aan toegevoegd.

Tegenwoordig is ook een refurbished-variant te koop. Lees de iPhone SE review voor meer informatie.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: QQ.com
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen