Apple registreert nieuwe iPhones die in mei of juni verschijnen

18 april 2018, 11:39
2 min leestijd
Apple registreert nieuwe iPhones die in mei of juni verschijnen

Vanuit het niets heeft Apple een serie van elf onaangekondigde iPhones ingediend, bij een instantie die deze voor de verkoop moet goedkeuren. Is dit de langverwachte registratie van de iPhone SE 2, of is er meer aan de hand?

Lees verder na de advertentie.

Apple registreert nieuwe iPhones

Consumac ontdekte dat de ‘Eurasian Economic Commission’ elf onaangekondigde iPhone-modellen heeft goedgekeurd voor de verkoop. Deze instantie was eerder al een doorslaggevende bron die de komst van AirPods, de iPhone 7 en de nieuwe MacBook verklapte. Dat maakt het erg geloofwaardig dat we binnen nu en een paar weken nieuwe iPhones in de winkels hebben liggen. Normaal gesproken verschijnen deze producten namelijk op zijn vroegst een maand voor de verkoop in de database van de commissie.

iPhone SE 2 registratie

Dit zou betekenen dat Apple eind mei of begin juni nieuwe iPhones lanceert. In het gelekte document is te zien dat het om elf verschillende modellen gaat, die allemaal op iOS 11 draaien. Dat Apple elf modellen ingediend heeft, betekent namelijk niet dat er ineens elf nieuwe iPhones op de markt komen. Iedere iPhone met een opslagcapaciteit moet los worden geregistreerd, wat het hoge aantal van elf kan verklaren.

Om welke iPhones gaat het?

Uit de tekst is verder weinig op te maken, maar als we kijken naar de geruchten van de afgelopen maanden, ligt het voor de hand om welke iPhones het hier gaat. Zo is het heel onwaarschijnlijk dat het hier om de opvolger van de iPhone X of iPhone X Plus gaat. Die staan nog steeds op de planning voor september en worden pas in die periode ingediend. De afgelopen weken neemt het aantal geruchten over een gouden iPhone X echter sterk toe, dus ligt het voor de hand dat dit nieuwe kleurtje voor de iPhone X er daadwerkelijk aankomt. Dat zou direct al twee van de elf ingediende iPhones verklaren.

Daarnaast horen we al bijna een jaar verhalen over een opvolger van de iPhone SE. Deze zou grotendeels hetzelfde design van de originele SE behouden, maar moet door een verbeterde chip en camera weer kunnen concurreren met midrange smartphones van 2018. Toen we tijdens het Apple-event in maart geen nieuwe iPhones te zien kregen, werd gedacht dat we tot september moesten wachten. Met de informatie van vandaag lijkt het er echter sterk op dat we voor het einde van volgende maand al op nieuwe iPhones kunnen rekenen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Consumac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu