Hoe Apple in 2018 meer verschillende iPhones gaat produceren dan ooit

Lars Paijmans
30 januari 2018, 11:31
2 min leestijd
Hoe Apple in 2018 meer verschillende iPhones gaat produceren dan ooit

Met drie iPhones dit najaar en een iPhone SE 2 die over een paar maanden moet verschijnen, zijn analisten bezorgd. Kan Apple deze grote hoeveelheid verschillende modellen wel aan?

Lees verder na de advertentie.

De iPhone SE 2-productie

Eind 2017 bracht Apple voor het eerst drie nieuwe iPhones in korte tijd uit. Dit bleek een flinke uitdaging te zijn voor het bedrijf uit Cupertino. De iPhone X verscheen noodgedwongen een maand later dan de iPhone 8, en was daarna nog wekenlang slecht verkrijgbaar door productieproblemen.

Apple lijkt deze misstappen inmiddels te boven te zijn, maar de volgende hobbel in de weg is alweer in zicht. Met een iPhone SE 2 op komst moet Apple weer een nieuw toestel op grote schaal produceren, naast de iPhone 8, 8 Plus, iPhone X en in mindere mate de iPhone 7 en 7 Plus. Tel hierbij op dat er ook voor dit najaar weer drie iPhones op het programma staan: een 6,5-inch budgetversie van de iPhone X, verbeterde iPhone X en iPhone X Plus.

iPhone SE 2 productie

“Ik vraag me af of Apple genoeg middelen heeft om nog een iPhone te lanceren”, zo schrijft Ming-Chi Kuo van KGI Securities vandaag. Hij zet zijn vraagtekens bij de iPhone SE 2 en geruchten die er nu over circuleren. “Als er een iPhone SE 2 verschijnt in mei of juni, reken dan niet op een radicaal nieuw design”, aldus de analist. Hij verwacht dat de behuizing ongewijzigd blijft, maar het toestel wordt uitgerust met een snellere processor. Ook de prijs zou omlaag gaan.

Dus, welke beslissing ligt voor Apple het meest voor de hand? Hiervoor hoeven we alleen maar een blik te werpen op een gerucht dat vorige week verscheen. Toen stelde anonieme bronnen dat Apple de iPhone X uit de verkoop zou halen dit najaar, om hem te vervangen met een soortgelijk model dat verbeterde specificaties heeft.

Twee vliegen in een klap

Hierdoor slaat het bedrijf twee vliegen in een klap: enerzijds geeft het de iPhone X een kleine upgrade, zodat het toestel zich nog een jaar met de absolute top kan meten. In 2019 kan Apple vervolgens grotere verbeteringen doorvoeren, zoals een nieuwe Face ID-sensor en dunnere schermranden. Ten tweede kan de productie van de huidige iPhone X stop worden gezet, wat ruimte vrijmaakt voor een iPhone SE 2 of een van de andere 2018 iPhones. Rond september kan de productie van de iPhone 8 en 8 Plus bovendien worden terug geschaald omdat er genoeg andere alternatieven verschijnen.

Op deze manier lijkt Apple met zijn huidige capaciteit toch deze grote hoeveelheid nieuwe modellen in de schappen te kunnen krijgen. Welke productieproblemen dit ongetwijfeld op gaat leveren valt nog te bezien, al lijkt Apple hier rekening mee te houden door de iPhone SE 2 later uit te brengen dan origineel bedoeld was.

Lees ook: Dit weten we nu al over de vier iPhones van 2018

Via: Macrumors
Categorie: Apple
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen