Overzicht: Wanneer we de MacBook 2018, iPhone SE 2 en meer verwachten

Lars Paijmans
29 maart 2018, 11:12
3 min leestijd
Overzicht: Wanneer we de MacBook 2018, iPhone SE 2 en meer verwachten

Een nieuwe iPad en een handvol educatie-apps: dat is wat we afgelopen dinsdag te zien kregen tijdens het Apple-event. Maar wat betekent dat voor de nieuwe MacBook Air, iPhone SE 2, AirPower, iOS 11.3 en nieuwe AirPods?

Lees verder na de advertentie.

Wanneer is de iPhone SE 2 en MacBook Air 2018 releasedatum?

Zoals je ook op iPhoned kon lezen, waren de verwachtingen voor het eerste Apple-event van 2018 hooggespannen. De nieuwe iPad was zo goed als zeker, maar in de weken en maanden voor afgelopen dinsdag hoorden we ook meerdere geruchten over een nieuwe MacBook, iPhone SE en meer.

Nu blijkt dat Apple deze producten niet zou aankondigen in maart, is het tijd om een kritische blik op dit verwachtingen-lijstje te werpen. Want nu we deze maand alleen een nieuwe iPad in de winkels tegenkomen, vragen we ons af wat dit voor al de niet getoonde producten betekent.

MacBook Air 2018 releasedatum

Een nieuwe MacBook Air

Het nieuws dat Apple aan een nieuwe, goedkopere versie van de MacBook Air zou werken zorgde voor veel enthousiaste reacties. Het sluit ook mooi aan op het gebied van educatie: een betaalbare MacBook waar scholieren hun hele studie mee kunnen doen.

Vlak voor het evenement trokken zowel Bloomberg als KGI-analist Ming-Chi Kuo de onthulling van de MacBook in twijfel, omdat Apple er nog niet tevreden over zou zijn. “De nieuwe Air verschijnt in de tweede helft van 2018”, aldus Kuo. In voorgaande jaren presenteerde Apple nieuwe MacBooks ook met een simpel persbericht, wat nu weer het geval kan zijn. Een andere optie is dat het bedrijf wacht tot WWDC 2018 in juni. Dat er een nieuwe budget-MacBook komt, lijkt nog steeds een zekerheid.

iPhone SE 2 releasedatum

iPhone SE 2

De iPhone SE 2 had de klapper van de avond kunnen zijn, maar de opvolger van Apples kleinste en goedkoopste iPhone bleef uit. De enige houvast die we nu nog hebben is een twijfelachtig gerucht dat Apple de SE 2 tijdens WWDC zou onthullen.

Wij zetten er onze vraagtekens bij, al was het maar omdat Apple al acht jaar geen iPhones meer onthuld heeft op de ontwikkelaarsbeurs. Bovendien komt de SE 2 dan akelig dicht in de buurt van september: de maand waarin Apple ook een budget-versie van de iPhone X uit wil brengen.

iOS 11.3

Omdat iOS 11.3 een van de grootste tussentijdse updates is die Apple ooit uitbracht, hadden we een concrete releasedatum verwacht tijdens de keynote. Vooral omdat de iPad 2018 al standaard op iOS 11.3 draait en deze vanaf morgen verkrijgbaar is.

Dit betekent dat de update nooit lang meer op zich kan laten wachten. Misschien is het vanavond al zover, en anders zal het niet langer dan een week duren tot iOS 11.3 voor iedereen te downloaden is.

Lees ook: Deze 8 kleinere iOS 11.3-functies kende je nog niet

iPhone x kleur

Een nieuwe iPhone X-kleur

Om de kwakkelende verkoop van de iPhone X op te krikken, zou Apple van plan zijn om het toestel naast spacegrijs en zilver ook in het goud of rood uit te brengen. Dit is nog steeds een optie, aangezien Apple de Product (RED) iPhone 7 ook met een persbericht aankondigde. Als het bedrijf dezelfde tactiek gebruikt, kan er ieder moment een persbericht in onze mailbox belanden die deze nieuwe kleuren alsnog aankondigt.

AirPower en nieuwe AirPods

Drie afzonderlijke geruchten stelden dat Apple eind maart de AirPower-oplaadmat zou verkopen. Deze draadloze lader kun je vervolgens gebruiken om je iPhone X of iPhone 8, Apple Watch en AirPods tegelijk op te laden. Het einde van maart is echter al in zicht, dus nemen we deze geruchten nu met een flinke korrel zout.

Apple heeft immers altijd gezegd dat AirPower ‘in de loop van 2018’ verschijnt. De nieuwe AirPods met Siri-ondersteuning en een draadloos oplaadbare case laten ook langer op zich wachten.

Bron afbeelding: youtube
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen