Gerucht: iPhone SE 2 vanaf maart 2020 te koop

Lars Paijmans
28 oktober 2019, 11:32
2 min leestijd
Gerucht: iPhone SE 2 vanaf maart 2020 te koop

Apple zou de iPhone SE 2 eind maart al willen uitbrengen, waardoor de massaproductie van het nieuwe instapmodel in januari van start zou gaan. Daarmee is praktisch alle info over dit langverwachte toestel nu uitgelekt.

‘iPhone SE 2 verschijnt in maart 2020’

Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt het zeker te weten: de iPhone SE 2 ligt vanaf maart 2020 in de winkels en vanaf januari worden de fabrieken opgestart om dit toestel op grote schaal te produceren. Kuo sluit daarmee aan op eerder geruchten die stelden dat het apparaat ergens in het eerste kwartaal van 2020 zou verschijnen.

iPhone onderwater bedienen

Daarmee ontstaat er een duidelijk beeld van wat we van dit nieuwe instapmodel kunnen verwachten. Ten eerste zou Apple het design aanpassen, zodat de SE 2 meer op de iPhone 8 lijkt dan op de eerste iPhone SE. Dat heeft een aantal gevolgen.

Zo is het scherm groter met een formaat van 4,7 inch in plaats van 4 inch, iets waar sommige iPhone SE-liefhebbers van balen. Zij kozen destijds juist voor de SE voor het handzame formaat, maar dat zal met de SE 2 niet meer het geval zijn.

Verschillen met de eerste SE

Andere verschillen met de eerste SE zijn ondersteuning voor draadloos opladen, de nieuwe A13-chip die ook in de iPhone 11 (Pro) zit en de keuze uit de kleuren spacegrijs, zilver en rood. Qua opslag zou je de keuze hebben tussen 64 en 128GB. Voor het goedkoopste model zou Apple 399 dollar vragen, dat zou waarschijnlijk neerkomen op ongeveer 460 euro.

Als dit nieuwe gerucht van Kuo klopt, dan kunnen we ons alvast voorbereiden op een Apple-event aan het einde van maart. Daar krijgen we dan sowieso deze SE 2 te zien, samen met mogelijk een goedkopere en kleinere HomePod en een nieuwe iPad Pro.

Apple iPhone SE

Apple iPhone SE prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 21,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 443,95

Los toestel

Lees ook: iPhone SE 2 in 2020: 7 verwachtingen voor Apples nieuwe budget-iPhone

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Geruchten
Thema: Apple
Merk: Apple
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen