De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone SE 2 met draadloos opladen komt in mei of juni’

Wouter Nijsen
26 januari 2018, 14:20
2 min leestijd
‘iPhone SE 2 met draadloos opladen komt in mei of juni’

In het geruchtencircuit wordt al langer gesproken over de iPhone SE 2, maar tot nu toe was er weinig bekend over de release van het toestel. De nieuwe kleine iPhone, die over een glazen achterkant voor draadloos opladen beschikt, lanceert in mei of juni.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone SE 2 lancering over paar maanden’

Dat meldt althans DigiTimes-analist Luke Lin in zijn voorspellingen over de iPhones die in 2018 verschijnen. De iPhone SE 2 is er daar één van, en waarschijnlijk het eerste nieuwe Apple-toestel dat dit jaar wordt aangekondigd. Volgens Lin begint de massaproductie van de SE 2 vroeg in het tweede kwartaal van 2018, waarna de release in mei of juni plaatsvindt.

iphone se 2018

Dat is iets later in het jaar dan de originele iPhone SE. Dit toestel werd in maart 2016 aangekondigd en lag twee weken later in de Nederlandse winkels. Lin bevestigt verder de geruchten dat de iPhone SE 2 is voorzien van een glazen achterkant, die draadloos opladen mogelijk maakt. Deze functie kennen we van de iPhone 8 (Plus) en iPhone X. 3D Touch zou op de SE 2 ontbreken.

Wat we weten over de iPhone SE 2

Langzaam maar zeker komen we steeds meer te weten over de nieuwe iPhone SE. De telefoon beschikt hoogstwaarschijnlijk weer over een 4 inch-scherm, wat hem een stuk compacter maakt dan de duurdere iPhones. Als we de laatste geruchten mogen geloven, heeft de SE 2 verder dezelfde hardware als de iPhone 7. Dat zou betekenen dat onder de motorkap een A10 Fusion-chip, 2GB aan werkgeheugen en 32 of 128GB aan opslag zit.

De iPhone SE is de goedkoopste iPhone die door Apple wordt verkocht. De smartphone heeft een adviesprijs van 420 euro, maar haal je tegenwoordig nieuw voor iets meer dan 300 euro in huis. Kies je voor een refurbished iPhone SE, dan ben je nog een aantal tientjes goedkoper uit. De SE kreeg in maart 2017 een kleine upgrade, doordat de opslagcapaciteiten werden vergroot naar 32GB en 128GB.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen