‘iPhone SE 2 krijgt geen koptelefoonaansluiting en komt in mei uit’

Michel van 't Klaphek
20 april 2018, 19:31
2 min leestijd

De iPhone SE 2 ligt vanaf mei in de winkels en heeft, in tegenstelling tot de iPhone SE, geen koptelefoonaansluiting. De opvolger van de compacte iPhone heeft wel precies dezelfde afmetingen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone SE 2 koptelefoonaansluiting ontbreekt’

Dat schrijft de Japanse blog Mac Otakara vandaag. Zij baseren zich hierbij op gesprekken met een telefoonaccessoires- en hoesjesmaker. Deze producent is op de hoogte van de laatste berichten dankzij nauwe contacten in de productieketen van het toestel.

Het bericht is opvallend, aangezien men aangeeft dat de SE 2 wel net zo groot wordt als de eerste versie. Doorgaans wordt de koptelefoonaansluiting uit de behuizing gehaald om ruimte te besparen, zodat de telefoon bijvoorbeeld waterdicht wordt.

iPhone SE 2 verwachtingen

Volgens de producent krijgt de kleinste telefoon uit het assortiment van Apple een 4 inch-scherm met redelijke forse bezels aan de boven- en onderkant. Ook Touch ID blijft aanwezig waardoor het niet aannemelijk is dat je Face ID kunt gebruiken. De achterkant zou van glas gemaakt zijn, waardoor onder meer draadloos opladen tot de mogelijkheden behoort.

Lees ook: Onze iPhone SE 2-verwachtingen: 5 verbeteringen om naar uit te kijken

Aankondiging in mei of juni aannemelijk

Verder wordt gesteld dat de SE 2 wordt aangedreven door de A10 Fusion-chipset, die ook in de iPhone 7 (Plus) zit. De producent geeft aan dat het toestel volgende maand al uitkomt. Dit zou opvallend zijn aangezien Apple normaliter geen producten in mei uitbrengt. De laatste keer dat dit voorkwam was in 2015, toen de 15-inch MacBook Pro uitkwam.

Sommige analisten vermoeden daarom dat Apple de iPhone SE 2 in juni, tijdens de WWDC 2018, aankondigt. Het is zeer onwaarschijnlijk dat het toestel na juni nog aangekondigd wordt. Onlangs bleek namelijk dat Apple een elftal nieuwe iPhones heeft geregistreerd. Doorgaans vindt registratie pas plaats als de toestellen bijna in de verkoop gaan, wat in dit geval neerkomt op mei of juni.

Download onze app om op de hoogte te blijven van de iPhone SE 2 of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Mac Otakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen