De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Opmerkelijk gerucht: iPhone SE 2 heet eigenlijk iPhone 9

Michel van 't Klaphek
6 december 2019, 19:06
2 min leestijd
Opmerkelijk gerucht: iPhone SE 2 heet eigenlijk iPhone 9

Verrassing! De opvolger van de iPhone SE is niet de iPhone SE 2, maar de iPhone 9. Een betrouwbare bron zegt dat Apple de SE-naam in de ban doet.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 2 heet eigenlijk iPhone 9

De afgelopen weken lees je op iPhoned vrijwel dagelijks over de iPhone SE 2. Meestal gaat het in de berichten over het vermoedelijke design, specificaties of de schermgrootte. Over de naam van het toestel hebben we het nog nooit gehad. Tot vandaag dan. Volgens een bron gaat het toestel namelijk niet door het leven als de iPhone SE 2, maar als iPhone 9.

Het gerucht is afkomstig van MacOtakara. De doorgaans betrouwbare Japanse website claimt te hebben gesproken met een persoon binnen de productieketen van Apple. Deze persoon meent op de hoogte te zijn van de plannen en zegt dat het bedrijf de SE-lijn niet wil doorzetten.

Het is een opmerkelijk gerucht. Aan de ene kant heeft de Japanse website een goede staat van dienst als het op Apple-geruchten aankomt en is daarmee betrouwbaar. Aan de andere kant klinkt het niet logisch. Het bedrijf uit Cupertino heeft de iPhone 9 namelijk al ‘overgeslagen’, door de iPhone X in 2017 uit te brengen als opvolger van de iPhone 8.

Een jaar daarna volgde de iPhone XS en het nieuwste model is de iPhone 11 (Pro). Wanneer je de iPhone 9 in huis haalt klinkt het gevoelsmatig dus alsof je een stapje terug doet. Bovendien is Apple nog nooit afgeweken van deze logische opbouw, met uitzondering van de iPhone SE.

Ook interessant: Onze iPhone SE 2-verwachtingen: 5 verbeteringen om naar uit te kijken

Aan de andere kant

Aan de andere kant hebben al meerdere bronnen gezegd dat de iPhone SE 2/iPhone 9 totaal niet op zijn voorganger gaat lijken. Ming-Chi Kuo, een autoriteit in Apple-geruchten, denkt bijvoorbeeld dat het toestel qua design op de iPhone 8 gaat lijken. Hierop voortbordurend is het mogelijk dat Apple de SE 2 dus als opvolger van de iPhone 8 in de markt zet omdat ze op elkaar lijken.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat de iPhone SE 2/iPhone 9 in het begin van volgend jaar wordt onthuld. In de wandelgangen gaat het gerucht dat dit toestel een 4,7 inch-lcd-scherm krijgt met één camera op de achterkant. Hij draait vermoedelijk op de A13-chip, dezelfde processor als die in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro zit.

Wat vind jij een betere naam? Ga je voor de iPhone SE 2, of toch voor de iPhone 9? Laat van je horen in de reacties!

Bron: MacOtakara
Bron afbeelding: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu