De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple schrapt iPhone SE 2 en focust op drie 2018 iPhones’

Lars Paijmans
19 juni 2018, 8:59
2 min leestijd
‘Apple schrapt iPhone SE 2 en focust op drie 2018 iPhones’

Een nieuw gerucht bevestigt de angst die iPhone SE 2-fans sinds WWDC al hebben: Apple zou de iPhone SE 2 volledig geschrapt hebben en dit jaar enkel focussen op de drie 2018-iPhones.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple heeft de iPhone SE 2 geannuleerd’

De iPhone SE 2 gaat in de boeken als een van de meest opmerkelijke iPhone-geruchten in de geschiedenis van Apple. De afgelopen jaren leek het zo goed als zeker dat er vroeg of laat een nieuwe versie van de populaire 4 inch-iPhone zou verschijnen, met een vermoedelijke lancering in de eerste helft van 2018.

Toen het toestel zowel tijdens Apples maart-event en WWDC 2018 nergens te bekennen was, bleek er iets anders aan de hand te zijn. Hoesjesmaker Olixar bevestigt vandaag (via Forbes) deze geruchten, door te stellen dat Apple de plannen voor een iPhone SE 2 volledig heeft geschrapt.

iPhone SE 2 geannuleerd

Meestal is de betrouwbaarheid van dergelijke accessoiremakers twijfelachtig (omdat ze zich vaak op dezelfde geruchten als ons baseren), maar Olixar heeft zich de afgelopen jaren keer op keer bewezen als een partij met goede bronnen bij grote techbedrijven. Zo wisten we dankzij deze partij vroegtijdig al meer over de iPhone X, iPhone 7 en verschillende Galaxy-smartphones van Samsung.

Olixar stelt dat Apple intern besloten heeft om de SE 2 te schrappen, een toestel dat wel degelijk in ontwikkeling was en klaargestoomd werd om uitgebracht te worden. In plaats daarvan focust het bedrijf zich op de drie iPhones die dit najaar verschijnen: een iPhone X 2018 met 5,8 inch-scherm, een grotere iPhone X Plus met 6,5 inch-display en een budget-iPhone met een 6,1-inch lcd-scherm. Forbes bevestigt vandaag wederom dat laatstgenoemde een enkele cameralens krijgt en geen 3D Touch meer ondersteunt.

Een logische beslissing

Hoewel deze keuze slecht nieuws is voor liefhebbers van kleine iPhones, ligt de beslissing voor de hand. Met de iPhone SE wil Apple een budgettoestel uitbrengen, waarmee het toestel drie maanden voor de budget-iPhone X in hetzelfde vaarwater zit. In plaats van twee toestellen met een soortgelijke doelgroep kiest Apple er daarom voor om de SE 2 niet uit te brengen, en in plaats daarvan de budget-iPhone X volledig in te zetten op dit lagere segment. Naar verwachting zal de iPhone 2018 rond de 800 euro gaan kosten, een stuk goedkoper dan de 1100 euro van de iPhone X.

De hoesjesmaker is hier zo zeker van dat ze al begonnen zijn met de productie van nieuwe hoesjes voor deze onaangekondigde iPhones. In september zullen we zien of het bedrijf wederom gelijk heeft.

Lees alles over de iPhone 2018

Bron: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen