‘iPhone SE 2 krijgt glazen achterkant voor draadloos opladen’

Lars Paijmans
9 januari 2018, 10:58
2 min leestijd
‘iPhone SE 2 krijgt glazen achterkant voor draadloos opladen’

Krijgt de eerste nieuwe iPhone van 2018 toch een ander uiterlijk dan gedacht? Een nieuw gerucht stelt dat de iPhone SE 2 draadloos opladen ondersteunt, en daarom een glazen achterkant krijgt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 2 draadloos opladen

Als we de geruchten mogen geloven, presenteert Apple in de eerste helft van 2018 de opvolger van de iPhone SE. Omdat het bedrijf de kosten zo laag mogelijk wil houden voor dit budgetmodel, gingen we er vanuit dat de SE 2 hetzelfde design zou hebben als zijn voorganger.

Tekz24.com komt vandaag met een ander geluid. De website zegt een ‘zeer betrouwbare bron’ gesproken te hebben, die stelt dat de iPhone SE 2 een volledige glazen achterkant krijgt. Een verschil met de eerste SE, waarvan de achterkant voornamelijk uit aluminium bestond.

iPhone SE 2 draadloos opladen

Deze designkeuze ziet er niet alleen mooi uit, het heeft net als bij de iPhone 8, 8 Plus en iPhone X een hele praktische reden: aluminium geleidt slecht, dus maakt het draadloos opladen onmogelijk. Door de achterkant volledig van glas te maken, kun je het toestel zonder kabeltje opladen.

Nieuwe functie en nieuw design

Als het gerucht klopt, slaat Apple met deze beslissing twee vliegen in een klap. Allereerst is draadloos laden een fijne functie waar iedere gebruiker zijn voordeel mee kan doen, en het glazen achterkantje geeft de SE 2 een onderscheidend uiterlijk ten opzichte van zijn voorganger.

Naast draadloos opladen zou de iPhone SE 2 zich vooral focussen op betere hardware. Door het toestel uit te rusten met de A10-chip uit de iPhone 7, voorziet het bedrijf het budgetsegment weer van een nieuwe iPhone voor de komende jaren. Dat is vooral in India belangrijk, een opkomende markt waar Apple hard zijn best doet om voet aan de grond te krijgen.

In maart of april zal naar verwachting het eerste Apple event van 2018 plaatsvinden. Daar krijgen we dit nieuwe toestel voor het eerst te zien. Reken er dus maar op dat er de komende weken nog meer info zal uitlekken over het design en de specificaties.

Lees alles over de iPhone SE 2

Bron: Tekz24
Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: iPhone SE, iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen