De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Waarom de iPhone SE 2 voor Apple net zo belangrijk wordt als de X

Lars Paijmans
23 november 2017, 9:09
2 min leestijd
Waarom de iPhone SE 2 voor Apple net zo belangrijk wordt als de X

Het begint er steeds meer op te lijken dat de iPhone SE 2 de eerste nieuwe iPhone van 2018 wordt. Voor Apple kan dit budgetmodel net zo belangrijk worden als de iPhone X.

Apple en India

Hoewel we ons de laatste maanden vooral gefocust hebben op de iPhone 8 en iPhone X, is de lancering van een nieuwe iPhone SE stilletjes dichterbij gekomen. Nu 2018 voor de deur staat, druppelen de eerste geruchten binnen over dit nieuwe toestel.

Volgens het Chinese Economic Daily News legt Apple inmiddels de laatste hand aan de ‘SE 2’, die momenteel door Wistron in Bangalore in India wordt gemaakt. Dat Apple India heeft uitgekozen om het toestel te produceren is geen toeval: dit is ook de belangrijkste markt afzetmarkt.

iPhone SE 2 begin 2018

Hoewel India een razendsnel opkomende markt is, zijn 75 procent van alle smartphones die daar verkocht worden goedkoper dan 250 dollar. Dat zet Apple in een lastige positie, aangezien het bedrijf bekend staat om zijn prijzige smartphones. Dit maakt van de iPhone SE het enige apparaat van Apple dat in de buurt van die prijs komt.

Door de iPhone SE 2 lokaal in India te produceren, kan het product daar nog goedkoper op de markt worden gebracht. Het bedrijf uit Cupertino probeert al een aantal jaar voet aan de grond in India. Door de lancering van de SE 2 direct goed aan te pakken in het land, kan dit een belangrijke stap zijn om meer klanten binnen te halen.

Lees ook: Hoe Apple in India verouderde iPhones een nieuw leven geeft

iPhone SE 2 begin 2018

Apple zou maart 2018 aanhouden als datum om het apparaat uit te brengen. Dat zou haast exact twee jaar na de release van de originele iPhone SE zijn. Volgens de geruchten draait de iPhone SE 2 op een A10-chip en heeft een grotere 1700 mAh-accu dan voorheen. Verwacht echter geen geavanceerde functies als Face ID en draadloos opladen. Het is zelfs nog maar de vraag of de SE 2 een nieuw design krijgt, of er gewoon uitziet als een iPhone 5S.

De originele iPhone SE wordt nog steeds door Apple verkocht, en wordt door velen gezien als een van de beste budgetsmartphones op de markt. Omdat de SE in 2016 verscheen, draait hij nog gewoon op de meest recente versie van iOS. Bekijk in onze prijsvergelijker de beste iPhone SE abonnement prijzen.

Apple iPhone SE

Apple iPhone SE prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 249,99

Bekijken

Los refurbished

€ 93,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen