Gerucht: ‘iPhone SE 2 en nieuwe iPad volgende maand onthuld’

Rick van der Veer
5 februari 2018, 16:04
1 min leestijd
Gerucht: ‘iPhone SE 2 en nieuwe iPad volgende maand onthuld’

Het jaar is nog maar net begonnen, of de eerste geruchten arriveren al. Volgens een Taiwanese bron komen de eerste nieuwe Apple-apparaten volgende maand uit, waaronder een nieuwe iPad en opvolger van de iPhone SE.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 2 aankondiging in maart 2018

Volgens DigiTimes komen er een aantal nieuwe Apple-apparaten uit in 2018. De eerste lichting wordt volgende maand verwacht, in de vorm van de iPhone SE 2 en een nieuwe iPad. Of die laatste een opvolger van de iPad (2017) wordt is nog onduidelijk, maar doorgaans worden iPad Pro’s pas later in het jaar aangekondigd.

iPhone SE 2 aankondiging

De iPhone SE is in ieder geval toe aan een opvolger. De kleine iPhone werd oorspronkelijk in maart 2016 aangekondigd, en kreeg vorig jaar alleen een kleine ‘opslagupgrade’. Dat er nog veel vraag is naar een iPhone van klein formaat staat vast: de SE is nog altijd één van de populairste iPhones die Apple in zijn assortiment heeft.

Naast een nieuwe iPhone en iPad komen er ook nieuwe MacBooks dit jaar. Deze komen waarschijnlijk later pas: het is maar zelden voorgekomen dat Apple zo vroeg in het jaar al nieuwe laptops presenteerde. Ook de Apple Watch krijgt een nieuwe versie dit jaar, maar wat Apples plannen daarvoor zijn is nog onduidelijk.

Meer over de iPhone SE 2

Inmiddels is er al aardig wat informatie gelekt over wat we verder kunnen verwachten van de iPhone SE 2. Bronnen melden dat het toestel onder de motorkap op Apples A10-chip draait, die we eerder al in de iPhone 7 zagen. Bovendien wordt de achterkant van glas gemaakt voor draadloos laden, net zoals de iPhone 8. De homeknop en Touch ID blijven behouden, wat betekent dat iPhone SE 2 vooral een fors verbeterde variant op zijn voorganger wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu