iPhone SDK 3.2: externe beeldschermen
Redactie

Langzamerhand worden er steeds meer nieuwe functies van firmware 3.2 bekend. Deze functies haalt men uit de nieuwe SDK van Apple. Deze SDK is gisteren uitgekomen, en is helemaal klaar voor de nieuwe firmware-versie. Nieuw is natuurlijk de iPad-ondersteuning, maar daarnaast zijn er al tientallen andere nieuwe functies gevonden. Een leuke nieuwe functie gaat over externe beeldschermen.

Applicaties op een extern beeldscherm vertonen

De nieuwe SDK voor de iPad stelt ontwikkelaars in staat om iets op een apart beeldscherm te tonen. Door deze nieuwe optie kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld presentaties geven met beamers zodat iedereen in het publiek het scherm kan zien. Op dit moment doen ontwikkelaars dit meestal met een jailbreak, simulator of camera, maar over een maand of twee zijn deze moeilijke oplossingen dus verleden tijd

Gevolgen voor de consument

Deze nieuwe optie in het SDK kan betekenen dat je binnenkort spelletjes kan spelen op je tv met je iPad. Op deze manier kan je bijvoorbeeld een grote controller van je iPad of iPhone maken waarmee je een racespelletje kan spelen. Ook zou het zo kunnen zijn dat je iPad youtube kan doorsturen naar je tv, waardoor je niet zo’n dure tv met geïntegreerde Youtube-functie hoeft te kopen.

Bron: MacRumors

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.