iPhone scooter in de maak
Roel van Hout

iOS in de auto kennen we al, maar Apple’s telefoon kan meer: wat te denken van een iPhone scooter? Naar verwachting verschijnt deze volgend jaar op de markt.

iOS in de auto is voorlopig een uitbreiding op de functionaliteit van een gewone auto, maar met de iPhone scooter is dat anders: de iPhone ís je scooter, in die zin dat je zonder iPhone niet kunt rijden: de telefoon is namelijk de boordcomputer.

iPhone scooterAutofabrikant Smart heeft laten weten bezig te zijn met zo’n voertuig. Het gaat om een elektrische scooter, in lijn met de elektrische auto en fiets die het bedrijf al maakt. Ook de Japanse scooterbouwer Terra Motors heeft een dergelijke iPhone scooter op de planning staan.

iPhone scooter is logisch idee

Het is eigenlijk vreemd dat de iPhone scooter nu pas opduikt, omdat het idee zo logisch is: waarom zou je scooters van een dure boordcomputer met GPS en touchscreen voorzien als veel mensen al een apparaat in de zak hebben dat precies hetzelfde kan?

Bovendien maken veel fietsers al op die manier gebruik van hun iPhone. Het enige dat nog een probleem zou kunnen vormen is de batterijduur van je iPhone-boordcomputer: een dynamo die de iPhone voedt zou dit op kunnen lossen.

De iPhone scooter staat gepland voor volgend jaar, dus we zullen binnenkort wel de eerste ervaringen van testers gaan horen!

Via: 9to5Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.