‘Apple staat iPhone-schermreparaties door derden toe’

Rutger Otto
25 februari 2017, 9:17
2 min leestijd
‘Apple staat iPhone-schermreparaties door derden toe’

iPhones waarvan het scherm door een derde partij is gerepareerd, worden niet langer direct uitgesloten voor garantie bij Apple. Het bedrijf versoepelt zijn beleid.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-schermreparatie toegestaan

Dat schrijft Apple zelf in een brief binnen het bedrijf. MacRumors zegt de authenticiteit van de memo te hebben vastgesteld. Mensen die hun iPhone-scherm bij een ander bedrijf dan Apple lieten repareren, braken voorheen met de garantie op het toestel. In de brief schrijft Apple dat dit niet langer het geval is. Een iPhone met een gerepareerd scherm van een derde partij heeft nog steeds garantie, mits die ingreep de behuizing of andere componenten niet heeft beschadigd.

Als een klant voor een reparatie bij Apple komt die niets met het scherm heeft te maken, maar die ooit wel door een andere partij aan het scherm is gerepareerd, wordt het toestel eerst geïnspecteerd. Als er geen schade is te zien, wordt het toestel vervolgens onder de garantie behandeld. Vereist is natuurlijk wel dat het nog binnen de garantieperiode is. Is dat niet het geval, dan kan de klant bijbetalen.

Apple iPhone gebroken

Nieuw beleid

Heeft de reparatie van een derde voor schade in het toestel gezorgd, moet de klant ook bijbetalen, zelfs als het nog binnen de garantietijd valt. In zo’n geval wordt de ingreep van de andere partij nogmaals gerepareerd. Pas daarna maakt Apple het onderdeel waar de klant voor kwam of wordt het toestel vervangen door een nieuwe.

MacRumors spreekt in zijn artikel dat het beleid is versoepeld in de Verenigde Staten en Canada en dat het ‘waarschijnlijk ook geldt voor andere regio’s’. We hebben bij Apple nagevraagd hoe het in Nederland zit en zullen het bericht updaten als we antwoord krijgen.

Wil je weten hoe het op dit moment zit met garanties en ingrepen voor je iPhone, lees dan dit handige overzichtsartikel!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen