Zo zorgt Apple dat je iPhone-scherm makkelijker te repareren is

Erwin Vogelaar
7 juni 2017, 20:27
2 min leestijd
Zo zorgt Apple dat je iPhone-scherm makkelijker te repareren is

Een iPhone-scherm repareren gaat binnenkort een stuk makkelijker. Apple stuurt zijn speciale repareermachine namelijk naar meer winkels.

iPhone-scherm repareren makkelijker met Horizon Machine

Wil je op de veiligste manier je iPhone laten repareren? Dan moet je in sommige gevallen bij Apple zelf zijn. Het bedrijf heeft namelijk een speciale machine die gebroken schermen en vingerafdruksensoren veilig repareert. Deze Horizon Machine wordt nu ook naar andere locaties gestuurd. Hierdoor komen er meer opties beschikbaar om je toestel op te lappen.

De Horizon Machine gebruikte Apple vooralsnog alleen in zijn eigen winkels en werd lang geheim gehouden. Hierdoor maakte een stiekeme foto van de machine eerder dit jaar al veel los. In de komende maanden stuurt Apple 200 machines uit naar geautoriseerde Apple-reparateurs. Voor het eind van het jaar wordt dat aantal verdubbeld. De machines blijven niet in de Verenigde Staten, want ze worden verwelkomd door reparateurs in 25 verschillende landen. De komende jaren blijft Apple nog wel even bezig als alle geautoriseerde Apple-reparateurs voorzien moeten worden. Er zijn wereldwijd namelijk maar liefst 4.800 verschillende locaties.

iPhone-scherm repareren

Het verspreiden van de machine is een slimme actie van Apple, omdat de wachttijden bij zijn eigen winkels flink kunnen oplopen. Mogelijk is de actie ook een reactie op een nieuwe wet in verschillende Amerikaanse staten, die het alleenrecht op reparatie van bedrijven tegengaat. Apple stelt zelf dat het hier niets mee te maken heeft.

Je iPhone laten repareren door een geautoriseerde Apple-reparateur is niet altijd nodig. Zelfs een ongeautoriseerde reparateur kan je iPhone-scherm repareren met behoud van garantie, mits er geen schade wordt gedaan. Je loopt dus wel extra risico. Is de vingerafdrukscanner echter ook stuk? Dan biedt de Horizon Machine wel uitkomst. Lees ook eens ons iPhone-reparatiedossier waarin we uitleggen wat je precies kunt verwachten als je toestel stuk is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's