Altijd doen: je iPhone met het scherm omlaag leggen (dit is waarom)

Piet-Jan Lentjes
20 juli 2023, 16:57
2 min leestijd
Altijd doen: je iPhone met het scherm omlaag leggen (dit is waarom)

Leg jij je iPhone ook altijd met het scherm omlaag weg als je hem niet gebruikt? Vooral blijven doen, want dat heeft een paar voordelen!

Lees verder na de advertentie.

iPhone met het scherm omlaag leggen

Vaak laat je de iPhone tijdens een etentje of een avondje gamen in je broekzak zitten. Maar wanneer de smartphone toch tevoorschijn komt, wordt hij vaak op de kop op tafel gelegd.

Meestal doe je dit om niet gestoord te worden door eventuele meldingen die je krijgt. Vaak wordt er zelfs gedacht dat je misschien iets te verbergen hebt. Maar wist je dat er ook echt een goede reden is om je iPhone met het scherm omlaag te leggen?

iphone scherm omlaag

Scherm omlaag: beter voor je iPhone

Je bespaart daarmee namelijk een beetje van de batterij. Als je de iPhone met het scherm omhoog op tafel legt en je krijgt een melding, dan zal zal het scherm eventjes oplichten. Dit kost natuurlijk extra stroom van de batterij.

Wanneer je de iPhone op de kop neerlegt gaat het scherm helemaal uit, ook al komt er een melding binnen. Zelfs wanneer je een iPhone 14 Pro (Max) met een always on-scherm hebt, gaat het hele scherm op zwart.

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 61,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.148,-

Bekijk beste prijs

Het is natuurlijk altijd fijn om nog langer met je accu te doen. Heel veel zal het niet schelen. Maar alle kleine beetjes helpen, toch? Ga je bijvoorbeeld douchen of schuif je aan tafel? Dan kun je de smartphone dus inderdaad beter op de kop neerleggen. En nog een voordeel: je hebt meteen een goed antwoord als iemand vraagt of je iets te verbergen hebt wanneer je de iPhone met het scherm omlaag legt.

Meldingen altijd uitzetten op het Toegangsscherm

Overigens kun je instellen dat het scherm van je iPhone nooit meer oplicht wanneer je een melding ontvangt. Dat doe je door onderstaande stappen te volgen.

  • Open de app ‘Instellingen’;
  • Kies voor de optie ‘Meldingen’;
  • Scrol naar beneden en kies onder ‘Meldingsstijl’ de app waarvan je de meldingen uit wilt uitschakelen;
  • Onder meldingen haal je het vinkje weg bij de optie ‘Toegangsscherm’.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Of handige iPhone-tips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu