Samsungs Gear-horloges werken nu ook met de iPhone

Lars Paijmans
9 januari 2017, 12:53
1 min leestijd
Samsungs Gear-horloges werken nu ook met de iPhone

De Apple Watch krijgt vandaag concurrentie van de Gear-horloges van Samsung. Met een nieuwe iOS-app kun je de smartwatches van Samsung gemakkelijk aan je iPhone koppelen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone Samsung Gear apps nu beschikbaar

Nu Samsung de Samsung Gear S en Gear Fit-apps uitgebracht heeft voor iOS, hebben iPhone-gebruikers ineens een stuk meer keuze als het op smartwatches aankomt. Deze app fungeert als de centrale plaats waarop jij alle communicatie tussen je iPhone en de smartwatch regelt.

iPhone Samsung Gear

De Gear-horloges van Samsung werken vanaf de iPhone 5 en hebben minstens iOS 9 nodig om te werken. Je iPhone met een Gear-smartwatch koppelen is heel gemakkelijk. Na het installeren van de app kun je het slimme horloge automatisch verbinden door de stappen op het scherm te volgen. In een persbericht zegt Gerben van Walt Meijer van Samsung Nederland dat support voor iOS vooral een mogelijkheid biedt voor nog meer mensen om de wearables van Samsung te gebruiken. “We zijn altijd op zoek naar het verbeteren van de gebruikerservaring van onze producten.”

Omdat de app notificaties en andere gegevens van je iPhone doorgeeft, heeft de app wel heel wat toestemmingen nodig om goed te kunnen werken. Naast het ontvangen van notificaties kun je ook een gezondheidsprofiel aanmaken en koppelen. Op de Gear-horloges zelf kijk je naar de weersverwachting, regel je muziek en kun je tientallen apps installeren via de Samsung Gear Store.

Een waardig Apple Watch-alternatief?

Apple staat geen apps van derden toe bij sommige diensten, wat de Gear-smartwatch direct al beperkter maakt dan de Apple Watch. Wat je hier concreet van merkt is nog wat vroeg om te zeggen. Daarom testen we de komende dagen een Gear S3-horloge met onze iPhone om te zien of het een waardig Apple Watch-alternatief is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu