De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Rond 2020 staat je rijbewijs op je iPhone, plastic pasje wordt overbodig’

Lars Paijmans
3 oktober 2016, 11:13
1 min leestijd
‘Rond 2020 staat je rijbewijs op je iPhone, plastic pasje wordt overbodig’

Je portemonnee krijgt er over een paar jaar weer een pasje minder. Als het aan de Rijkdienst voor het Wegverkeer ligt, staat je rijbewijs over een paar jaar op je iPhone. Hoe moet dit iPhone rijbewijs gaan werken?

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone rijbewijs rond 2020 beschikbaar’

Het RDW werkt aan een app die goed en vooral veilig genoeg is om als rijbewijs en manier jezelf te identificeren te dienen. Tijdens controles kan de politie het digitale pasje aflezen met een app die ook nog ontwikkeld wordt.

iPhone rijbewijs

Voorlopig wordt er op 2020 gemikt om de app te lanceren. Daar zitten echter nog wel een aantal haken en ogen aan. Zo is de techniek volgens het RDW nu nog niet veilig en volledig genoeg, maar is de instantie er zeker van dat dit over een aantal jaar wel zo is.

Qua veiligheid doelt het RDW op fraudegevoeligheid, maar als deze drempel overgestapt is zijn er genoeg voordelen te bedenken. Zo hoef je met de komst van de app geen fysiek pasje meer aan te schaffen en kan het rijbewijs snel ongeldig worden verklaard als de telefoon gestolen wordt.

Wel raden we iedereen vanaf 2020 aan om een goede iPhone-lader in zijn of haar auto te hebben liggen. Er tijdens een controle achter komen dat je iPhone leeg is met je rijbewijs erop kan namelijk voor vervelende situaties zorgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu