iPhones gaan minder snel kapot, maar worden wel vaker gestolen

Recente cijfers van ProtectCell laten opvallende cijfers zien. Volgens de verzekeringsmaatschappij hoeven bezitters van iPhones hun telefoon minder vaak om te ruilen dan andere smartphone-gebruikers: maar liefst 46 procent minder.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Als het gaat om iPhone reparaties aan het scherm of andere kapotte of vernielde onderdelen, scoort het Apple-toestel ook het beste van alle smartphones. Gebruikers hoeven gemiddeld elf procent minder vaak naar de verzekering te stappen om een kapot onderdeel te laten repareren.

Hoe het komt dat iPhones minder snel vernield raken, is niet te zeggen. Het is namelijk niet zo dat de iPhone 5S fysiek sterker is dan de Samsung Galaxy S4 of HTC One. En dat iPhone-bezitters veiliger met hun telefoons omgaan, is een aanname die tot nu niet is bewezen.

Minder iPhone reparaties, maar…

iPhone 6De keerzijde van de medaille is dat een iPhone voor dieven een aantrekkelijkere prooi blijkt dan andere smartphones. Het toestel van Apple wordt 65 procent vaker gestolen dan andere telefoons. De fabrikant hoopt dat percentage door middel van Activation Lock naar beneden te schroeven.

De iPhone 6 wordt hoogstwaarschijnlijk de naam van de volgende iPhone; de opvolger van de iPhone 5C en iPhone 5S dus. iPhone 6-fabrikant Foxconn is voornemens om dit jaar 90 miljoen toestellen aan Apple te leveren.

→ Geen zin om te wachten op de iPhone 6? Bekijk ons overzicht met de beste actuele iPhone aanbiedingen!

Het laatste iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.