Ouderwets sms’en met je iPhone gaat mogelijk meer op iMessage lijken

Florence Peeters
7 januari 2019, 16:45
2 min leestijd
Ouderwets sms’en met je iPhone gaat mogelijk meer op iMessage lijken

Apple onderzoekt de mogelijkheid om de nieuwe technologie rcs toe te voegen aan iOS. Deze nieuwe berichtenstandaard zou daarmee sms tot verleden tijd maken.

Lees verder na de advertentie.

Sms-opvolger rcs lijkt meer op berichten-apps

Rcs staat voor Rich Communications Services en is als het ware een uitgebreidere en betere versie van sms. Verschillende fabrikanten zoals Microsoft, Google en ook Apple blijken nu de mogelijkheden van deze nieuwe standaard te onderzoeken. Dat schrijft 9to5Mac.

Zoals de naam ervan het al een beetje zegt, is dit communicatieprotocol flink verrijkt ten opzichte van het ‘ouderwetse’ sms. Als Apple inderdaad rcs-ondersteuning toevoegt aan iOS, lijkt berichten sturen vanuit de Berichten-app straks een stuk meer op diensten als Apples eigen iMessage, WhatsApp of Telegram.

De mogelijkheden zijn namelijk veel groter dan bij sms. Zo kun je groepsgesprekken starten, makkelijker media versturen en ook een leesbewijs krijgen zoals de blauwe vinkjes uit WhatsApp. Op Reddit is een presentatie gelekt van de conferentie van brancheorganisatie GSMA van afgelopen oktober.

Op een slide van die presentatie is te zien dat Apple één van de meedenkers is bij het ontwikkelen van rcs-ondersteuning en wat voor voordelen de technologie voor iOS zou hebben. Hieruit blijkt dat Apple met rcs ervoor wil zorgen dat de Berichten-app nieuw leven in geblazen wordt.

Nieuw tijdperk

iPhone rcs-ondersteuning moet er bovendien voor zorgen dat het gebruiksgemak groter wordt bij het versturen van berichten naar niet iPhone-bezitters. Ook zouden providers al flink druk zetten op Apple om de nieuwe communicatiestandaard zo snel mogelijk te introduceren.

Hiermee zou het bedrijf uit Cupertino iPhone-gebruikers tot slot klaarstomen voor een nieuw tijdperk: zonder 2G en zonder sms. Voor iPhone-gebruikers verandert er iets minder dan voor Android-gebruikers als rcs wordt geïntroduceerd. Wanneer iPhone-gebruikers met elkaar spreken via de Berichten-app, gebeurt dat al via het meer uitgebreide iMessage.

Voor het versturen van een bericht naar bijvoorbeeld een Android-smartphone, wordt nog wel sms gebruikt. Dit zie je ook aan de kleur van het bericht, dat groen is bij sms en blauw bij iMessage.

Het is onduidelijk of de gesprekken tussen de GSMA en Apple al tot concrete plannen hebben geleid. Zeker omdat iMessage al wel een volwaardige dienst biedt, is het nog maar de vraag of de iPhone-fabrikant daar moeite in wil steken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu