In deze cases vervoert Apple zijn geheime iPhone-prototypes

Rutger Otto
18 februari 2017, 13:23
2 min leestijd
In deze cases vervoert Apple zijn geheime iPhone-prototypes

Voordat Apple een nieuwe iPhone in de winkel legt, wordt het toestel uitvoerig aan tests onderworpen. Daarvoor moet de telefoon worden vervoerd en Apple gebruikt daar deze cases voor.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-prototypes

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat prototypes van een nieuwe iPhone uitlekken voordat Apple het toestel presenteert, hoewel dat vaak wel gebeurt. Het bedrijf onderneemt in elk geval actie om de telefoons zo geheim mogelijk te vervoeren. Want een iPhone moet natuurlijk uitvoerig worden getest. Op het gebied van gebruik, maar bijvoorbeeld ook qua ontwerp. Daarom reist een iPhone-prototype constant van Apples kantoor in Cupertino en de producenten in China.

Iemand die vaak aan (plaatjes van) gelekte onderdelen komt is de inmiddels bekende Sonny Dickson. Hij deelde wat plaatjes met de website MacRumors om te laten zien in welke geheime toestand de testversies van de iPhone worden vervoerd.

Speciaal paspoort

Volgens Dickson worden de prototypes in een onopvallende case vervoerd. Hiermee hoopt Apple pottenkijkers het zicht op het nieuwe toestel te ontnemen. Deze cases bedekken het grootste deel van de iPhone. Zo is de achterkant vrijwel compleet bedekt, evenals een significant stuk van de voorkant. Een gele veiligheidstape vertelt Apple of er met de case is geknoeid.

Met de case wordt soort paspoort mee verzonden. In dit boekje wordt de kwaliteit van het model en de controle op tests aangevinkt. “Elk onderdeel of product dat is beoordeeld, staat aangegeven”, zegt Dickson. “De controleur schrijft zijn initialen erbij, samen met extra informatie of commentaar. Zo gaat het toestel langs verschillende personen en gaat het paspoort van China naar Apple.” Met een speciale QR-code op het toestel kan Apple precies bijhouden om welk product het gaat.

Geruchten

Helemaal waterdicht is dit systeem niet, zoals we in de afgelopen jaren hebben gemerkt. Meestal is er vlak voor de officiële presentatie van Apple al een vrij duidelijk beeld te schetsen van hoe de nieuwe iPhone eruit komt te zien. Zo verscheen een half jaar voor de aankondiging al een duidelijke foto van de iPhone 7 Plus met twee cameralenzen.

Inmiddels regent het ook al geruchten rondom de iPhones van dit jaar. Naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus komt er in 2017 mogelijk een derde model, de iPhone 8 of iPhone X. Die zou als enige een OLED-scherm hebben dat tot in de randen doorloopt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen