‘iPhone 11 verbetert Face ID en waterdichtheid, ook nieuwe AirPods en HomePod op komst’

Lars Paijmans
22 augustus 2019, 12:37
2 min leestijd
‘iPhone 11 verbetert Face ID en waterdichtheid, ook nieuwe AirPods en HomePod op komst’

De iPhone 11 Pro zou onder meer een betere Face ID-camera krijgen, zodat het toestel je al herkent als het nog op een tafel ligt. Ook zou er hard gewerkt worden aan nieuwe AirPods en een goedkopere HomePod.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 11 krijgt betere Face ID-camera

Mark Gurman van Bloomberg is één van de meest betrouwbare bronnen als het om Apple-geruchten gaat. In zijn zojuist gepubliceerde round-up met verwachtingen van de nieuwe iPhones staat veel wat we al besproken hebben, maar de oplettende lezer ontdekt ook wat nieuwe informatie.

iPhone 11 Face ID

Zo stelt Gurman dat de opvolger van de iPhone XS niet door het leven gaat als iPhone 11 maar als iPhone Pro, zodat Apple meer onderscheid maakt tussen de goedkopere opvolger van de iPhone XR en dit high-end model. Deze iPhone Pro krijgt de driedubbele camera, optie om AirPods op de achterkant op te laden en is uitgerust met de A13-chip.

De bronnen van Gurman stellen daarnaast dat de Pro en de nieuwe XR een nieuwe Face ID-camera krijgen, met een bredere kijkhoek. Dat maakt het ontgrendelen van je iPhone sneller en gemakkelijker, omdat je ‘m niet meer van een tafel hoeft op te pakken, of er met je gezicht geforceerd boven moet hangen.

Steviger en beter bestand tegen water

Daarnaast zouden de nieuwe iPhones ‘veel beter waterdicht’ zijn, zodat ze ‘veel langer’ onder water kunnen blijven dan de huidige limiet van 30 minuten die voor de 2018 iPhones geldt. Het nieuwe oled-scherm van de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max zouden geen 3D Touch meer hebben en in plaats daarvan net als de iPhone XR vorig jaar overstappen op Haptic Touch. Meerdere hints in de iOS 13-bèta onderschrijven dit gerucht.

Gurman schrijft dat de drie 2019 iPhones er hetzelfde uitzien als hun voorgangers, met als enige verschil de grotere cameralens en de matte afwerking van de behuizing. Deze behuizing zou bovendien beter bestand zijn tegen valpartijen, door een nieuw materiaal dat Apple gebruikt om barsten te voorkomen.

Ook nieuwe premium AirPods en HomePod onderweg

Tijdens het event dat waarschijnlijk op 10 september plaatsvindt, krijgen we volgens het gerucht ook een nieuwe iPad 2019 te zien met een 10,2 inch-display. Deze vervangt de huidige iPad 2018. Tot slot schrijft Gurman dat er nieuwe AirPods op komst zijn die duurder zijn dan het huidige model, mogelijk omdat deze beter waterdicht zijn en noise cancelling krijgen.

Tot slot zou Apple aan een nieuwe HomePod werken, de slimme speaker die nog steeds niet in Nederland beschikbaar is. Deze goedkopere HomePod zou twee ingebouwde luidsprekers hebben in plaats van de zeven die nu in de speaker zitten. Deze HomePod verschijnt op zijn vroegst begin 2020.

Lees ook: Onze 6 verwachtingen voor het iPhone 11-event in september

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's