Apple gaat iPhone-prijzen verlagen in meerdere landen

Lars Paijmans
30 januari 2019, 8:47
2 min leestijd
Apple gaat iPhone-prijzen verlagen in meerdere landen

Om de teruglopende verkoop te bestrijden, gaat Apple de iPhone-prijs verlagen in meerdere landen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Apple gaat iPhone-prijzen verlagen

Na het bekendmaken van de kwartaalcijfers, sprak ceo Tim Cook met investeerders over alle nieuwe informatie. Daar stond uiteraard een ding centraal: de teruglopende iPhone-verkoop ten opzichte van vorig jaar. Na dalende koersen en een omzetwaarschuwing zien we daar nu de gevolgen van. Apple verkocht dit kwartaal vijftien procent minder iPhones dan in dezelfde periode vorig jaar.

iPhone-prijzen verlagen

Er moet dus iets gebeuren om dit tij te keren, dat snapt Cook ook wel. Hij stelt dat de dalende verkoop meerdere oorzaken heeft, waaronder het iPhone-accuprogramma waardoor oudere toestellen langer meegaan. Ook blijven mensen hun smartphone gemiddeld wat langer gebruiken dan voorheen het geval was.

Ook gaf hij toe dat de prijs van een iPhone ook een factor is die meespeelt. Om hier iets aan te doen, gaat Apple de prijs van de iPhone in meerdere landen verlagen, zo belooft Cook. Door de huidige koers van de dollar zijn de telefoons in veel landen relatief gezien een stuk duurder. Om dat op te lossen moet de prijs omlaag.

Om welke landen en iPhones gaat het?

Om welke landen het precies gaat is nog niet bekend, evenals hoeveel de prijs dan omlaag wordt gehaald. Daarnaast vragen we ons af of het alleen om de iPhone XS, XS Max en iPhone XR gaat, of dat alle iPhones toe Apple nog verkoopt goedkoper worden. Omdat het een reactie op de dollarkoers is, zal het in ieder geval niet in de Verenigde Staten zijn.

Het is de tweede keer in de geschiedenis van Apple dat de prijs van een iPhone omlaag gaat. De eerste keer was in 2007 toen de eerste iPhone werd uitgebracht. Ook bevestigt dit het gerucht dat Apple de prijzen van de iPhone in China een paar weken geleden al naar beneden bracht.

Naast deze actie om de prijs te verlagen heeft Apple meerdere manieren om met de teruglopende verkoop om te gaan. Deze worden uitgebreid besproken in het onderstaande achtergrondverhaal.

Lees verder: 5 manieren waarop Apple omgaat met de teruglopende iPhone-verkoop

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen