iPhones met 4K, AR en VR weer een stap dichterbij met deze nieuwe GPU

Lars Paijmans
9 maart 2017, 10:33
1 min leestijd
iPhones met 4K, AR en VR weer een stap dichterbij met deze nieuwe GPU

De nieuwe techniek van Imagination Technologies kan toekomstige iPhones een hogere (4K?) resolutie geven. Een uitkomst als Apple meer wil doen met AR en VR.

Lees verder na de advertentie.

Dit betekent de PowerVR Furian voor de iPhone

De techniek waar het om gaat is de PowerVR Furian, een nieuwe GPU-architectuur die merkbaar betere prestaties levert dan huidige GPU’s. Zeker als je naar games kijkt gaan de prestaties er met 70 to 90 procent op vooruit. Ondertussen verbruikt de GPU in verhouding tot deze prestaties weinig energie.

PowerVR Furian

Omdat de PowerVR Furian ook 4K ondersteunt, is het een interessante kandidaat voor de iPhone. Een iPhone met 4K-resolutie zou een logische volgende stap zijn, al was het maar omdat deze resolutie goed van pas komt bij virtual- en augmented reality.

Dat Apple mogelijk in zee gaat met deze nieuwe GPU is niet uit de lucht gegrepen. In het verleden zijn immers vaker technieken van Imagination Technologies in de A-Series chips van Apple verwerkt. Nu Apple ook interesse heeft getoond in augmented reality, lijkt de PowerVR Furian een logische kandidaat te zijn voor toekomstige iPhones en iPads.

Apple en augmented reality

Zo bleek een tijdje terug dat Apple een team van meer dan duizend werknemers heeft die aan AR-projecten werken. Ook noemde CEO Tim Cook AR onlangs nog ‘net zo groot als de smartphone’. De kans is dus groot dat de iPhone 8 al iets met augmented reality gaat doen, al zijn deze GPU’s niet op tijd klaar voor de iPhones van dit jaar.

Hoewel de OLED-iPhone waarschijnlijk later verschijnt dan de iPhone 7S, zal de techniek van Imagination Technologies op zijn vroegst pas in 2018 doorgevoerd worden in een smartphone van Apple.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Imgtec
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen