Overzicht: Dit zijn de mooiste iPhone-foto’s van 2018

Lars Paijmans
20 juli 2018, 11:01
2 min leestijd
Overzicht: Dit zijn de mooiste iPhone-foto’s van 2018

Met de iPhone Photography Awards 2018 zet Apple de mooiste foto’s op een rij die met een iPhone gemaakt zijn. Tim Cook feliciteert vandaag de winnaars uit duizenden inzendingen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone Photography Awards 2018

Iedereen maakt foto’s met zijn of haar iPhone, en met iedere nieuw model neemt de kwaliteit van de camera toe. Met de iPhone Photography Awards 2018 staat Apple uitgebreid stil met alles waar deze camera’s tegenwoordig toe in staat zijn.

iPhone Photography Awards 2018

Ieder jaar dienen duizenden iPhone-fotografen hun foto’s in, afkomstig uit meer dan 140 landen. Alle winnaars worden in het zonnetje gezet op een speciale website waar je de volledige collectie kunt bekijken.

De Grand Prize Photographer of the Year Award gaat dit jaar naar Jashim Salam, die in Bangladesh de foto ‘Displaced’ maakte. De eerste prijs ging daarnaast naar Alexandre Weber voor een foto van een vrouw in een kleurrijke rok in Salvador de Bahia in Brazilië. De tweede prijs werd uitgedeeld aan Huapeng Zhao voor de zwartwitfoto van een jongetje met een vis hieronder.

Overige winnaars zijn opgedeeld in tal van categorieën, zoals dieren, architectuur, kinderen, landschappen, natuur, nieuws, mensen, portretfoto’s, stilleven, zonsondergang en nog veel meer. Met ieder jaar dat Apple deze fotografie-prijs organiseert lijkt het aantal categorieën toe te nemen.

Bekijk alle winnaars van de iPhone Photography Awards

iPhone Photography Awards 2018

Zo verbeter je jouw iPhone-foto’s!

Apple benadrukt het belang van de iPhone-camera al jaren met de ‘Shot on iPhone’ reclamecampagne. Ieder jaar als het bedrijf uit Cupertino een nieuwe iPhone uitbrengt is een groot deel van de vernieuwing te danken aan de camera. Zo was de iPhone X vorig jaar de eerste iPhone met een dubbele cameralens op een kleiner toestel. Naast dit soort hardwarematige verbeteringen speelt software ook een steeds grotere rol om de foto’s te verbeteren.

Zo voegde iOS 11 Portretbelichting toe op de iPhone X en iPhone 8 Plus, waarmee kunstmatig te belichting kan worden aangepast, ook als je de foto al genomen hebt. Wil je zelf ook de foto’s die je met je iPhone maakt naar een hoger niveau tillen? Check dan onze onderstaande artikelen die zich volledig op iPhone-fotografie focussen.

Lees onze uitgebreide fotografie-tips

Bron: ippawards
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen