‘Apple wil iPhone-patiëntendossier maken voor delen van gegevens’
Lars Paymans

De iPhone registreert al hoeveel stappen je zet, maar daar blijft het niet bij. Apple wil van de iPhone de centrale plaats maken voor alles wat met je gezondheid te maken heeft, inclusief een medisch patiëntendossier.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple wil iPhone patiëntendossier maken

In een gesprek met CNBC legt Apple uit dat ze een ‘geheim team’ hebben dat in contact staat met ziekenhuizen, ontwikkelaars en andere medische experts. Zij proberen de beste manier te vinden om gezondheidsinfo centraal op te slaan op je iOS-apparaat.

Dit iPhone-patiëntendossier kan van pas komen, omdat je het ten eerste altijd bij je draagt. Ook kun je met de ondersteuning van ziekenhuizen gegevens gemakkelijk versturen en delen met je dokter.

iPhone patiëntendossier

Hiervoor is Apple in gesprek met startups die zich bezighouden met het bewaren van gegevens in de cloud. “Wat Apple voor muziek deed, wil het bedrijf nu voor gezondheidsdata doen”, aldus het artikel van CNBC. Hierbij gaat het bedrijf uit Cupertino een flinke stap verder dan gezondheid en fitness, en stapt het middenin de medische sector.

Medici hebben het nu nog vaak lastig om patiëntendossier te delen tussen verschillende aanbieders. Zo kunnen doktoren en ziekenhuizen niet simpel iemands info overdragen.

Privacy wordt belangrijker dan ooit

Al deze uitspraken bij elkaar schetst een beeld dat Apple nog lang niet klaar is met HealthKit en andere gezondheidsplatformen. Hoewel je iPhone en Apple Watch nu al verschillende gezondheidsgegevens bewaren, wil Apple de komende jaren hier veel verder in gaan. Een goede bescherming van je privacy is in dat geval belangrijker dan ooit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.