iPhone OS 4.0: Wat kunnen we verwachten? (deel 2)

Redactie
7 april 2010, 8:45
2 min leestijd
iPhone OS 4.0: Wat kunnen we verwachten? (deel 2)

Met het iPhone OS 4.0 event dat voor de deur staat en morgenavond gehouden word vragen wij ons af wat we kunnen verwachten. In deze reeks artikelen bekijken we de verwachtingen voor het nieuwe iPhone OS. Wellicht gaat dit besturingssysteem werken op iPad, iPod Touch en iPhone. Na gisteren deel 1 gehad te hebben vervolgen we de serie vandaag met deel 2.

Bluetooth bestandsoverdracht

Op de iPhone is nu nog geen Bluetooth bestandsoverdracht mogelijk. Dit is vreemd want op een mobieltje dat 10 jaar geleden werd gemaakt kan dat al wel. Bluetooth bestandsoverdracht is niet iets wat ik zelf erg mis. Af en toe speelt er iemand een liedje af of laat een afbeelding zien en wil ik die hebben maar dan zorg ik wel voor een andere manier om aan het bestand te komen. Wil je nu al Bluetooth bestandsoverdracht hebben én bezit je over een jailbreak dan is iBlueNova een optie.

Exposé

Op het Mac OS heb je de functie ‘Exposé’. Met Exposé kan je alle vensters die geopend zijn naast elkaar ordenen zodat je overzichtelijk kan zien wat je open hebt staan, en zo naar een ander venster kunt gaan. In Cydia staan voor de iPhone al een aantal Exposé applicaties als Orbit en Overboard. Met deze applicaties kan je alle Springboard pagina’s naast elkaar ordenen en zo naar snel naar bijvoorbeeld de laatste pagina gaan.

Apple ‘OpenFeint’

Toen Apple in november een vacature op haar site plaatste opzoek naar een game ontwikkelaar werd er direct gedacht aan een game van Apple. Dit lijkt me niet erg waarschijnlijk. Logischer is dat Apple een eigen netwerk maakt dat developers in games kunnen gaan zetten. Op zo’n profiel kan je de behaalde achievements showen en je punten laten zien. Dat word nu al gedaan door OpenFeint en Crystal van derden.

Morgen komt het derde artikel in deze driedelige reeks voorbij. Donderdagavond doen wij live verslag van het event door middel van een liveblog.

Categorie: Providers
Spotlight: Bluetooth

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's