iPhone OS 4.0: Wat kunnen we verwachten? (deel 1)

Redactie
6 april 2010, 14:44
1 min leestijd
iPhone OS 4.0: Wat kunnen we verwachten? (deel 1)

Gisteravond verzond Apple de uitnodigingen voor het event van donderdagavond. Dat event zal volledig in het teken staan van iPhone OS 4.0. Over dit nieuwe OS zijn al veel geruchten op internet te vinden. In dit artikel een aantal functies die te verwachten zijn voor dit nieuwe OS.

Multitasking

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk multitasken. Dit is een veel gevraagd verzoek van gebruikers aan Apple. Multitasken houdt in dat je meerdere applicaties tegelijk kan draaien. Als je nu een radio applicatie uit de App Store gebruikt om radio te luisteren, kan je niet even de mail app opstarten om te kijken of je nog mail hebt. Indien je een jailbreak bezit is het al wel mogelijk door middel van bijvoorbeeld ProSwitcher.

Lockscreen widgets

Toen deze week Element uitkwam laaiden de geruchten weer op dat dit standaard in het iPhone OS komt. Deze geruchten zijn er al lang maar nu dit echt te realiseren is zal Apple dit natuurlijk ook kunnen implenteren. Op dit lockscreen zal je sms’jes, e-mails, oproepen enzovoort kunnen zien.

Advertentiemodel

Apple nam in januari het advertentiebedrijf Quattro over voor $275 miljoen dollar. Op verschillende blogs wordt gezegd dat morgen op 7 april een nieuwe advertentiemodel gelanceerd word. Dit advertentiemodel zou de naam iAd krijgen en advertenties weergeven op iPhone, iPod Touch en iPad. Als dit klopt dan zou het maar zo kunnen dat iPhone OS 4.0 een aantal advertenties bevat.

Woensdag en donderdag komen er nog twee berichten waarin jullie kunnen lezen wat we kunnen verwachten voor iPhone OS 4.0

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's