iPhone OS 4.0: Wat kunnen we verwachten? (deel 3)

Redactie
8 april 2010, 9:17
2 min leestijd
iPhone OS 4.0: Wat kunnen we verwachten? (deel 3)

Morgenavond krijgen we van Apple te zien wat er komt in het nieuwe iPhone OS wat ze naar alle waarschijnlijkheid in juni lanceren. Multitasking en exposé hebben we gehad dus blijft nu de main feature Flash over. Na dinsdag deel 1 gedaan te hebben, kwam woensdag deel 2 en nu lees je deel 3.

Landscape springboard

Op de iPhone kan je alleen maar in portrait mode scrollen door het je Springboard pagina’s. Verzoek van velen is om ook te zorgen dat je in landscape-mode door het dock kan scrollen. Waarschijnlijk is dit op de iPad wel mogelijk vanwege het grote scherm van het apparaat. Op de iPhone is dit, als je in het bezit bent van een jailbreak, mogelijk door de tweak SBRotator te installeren.

Flash

Lees verder na de advertentie.

Aan Flash kan ik wel ellenlange verhalen gaan besteden maar iedereen weet dat het er niet is. Na de introductie van de iPad werd Adobe kwaad omdat Flash niet werkt op de iPad. Adobe wil dus wel graag dat Flash op de iPhone en iPad komt. Zonder Flash kan je veel filmpjes niet zien. Ik denk dat dit verreweg de meest gevraagde functie in een nieuw iPhone OS is.

Overige functies

Naast de acht die we nu behandeld hebben in deze reeks zijn er natuurlijk nog veel meer kleine aanpassingen. Een aantal daarvan hieronder vermeld:

  • Karakterteller in SMS applicatie
  • Custom achtergrond
  • “Markeer alles als gelezen” optie in de Mail app.
  • Sneller scrollen door het Springboard

Heb jij zelf nog iets dat je graag zou willen zien in iPhone OS 4.0? Vermeld het dan even in een reactie.

Aan het eind van deze driedelige reeks is ons wel iets opgevallen. De meeste beperkingen in het iPhone OS zijn op te lossen door middel van een jailbreak. Hoewel iedereen natuurlijk jailbreak vrij is en wil dat Apple het zelf inplenteerd is dit een goed oplossing.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen