iPhone-opslag: dit verwachten we van de iPhone 2019

Dennis de Vries
24 juli 2019, 19:21
3 min leestijd
iPhone-opslag: dit verwachten we van de iPhone 2019

Hoeveel opslag krijgen de nieuwe iPhones die Apple later dit jaar uitbrengt? En krijgt jouw nieuwe iPhone genoeg geheugen? Veel is er nog niet over bekend, maar dit zijn onze verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-opslag in 2019

In september kunnen we weer een reeks nieuwe iPhones verwachten. Dan volgen de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max de huidige toestellen op. En zoals gebruikelijk gonst het van de geruchten rond de nieuwe smartphones.

Die geruchten gaan grotendeels over bijvoorbeeld de driedubbele camera van alle iPhones, A13-chip of nieuwe kleuren van de iPhone XR 2019. Eén van de grote vragen is echter altijd: met hoeveel opslaggeheugen wordt de nieuwste iPhone uitgerust?

iPhone XR 2019 kleuren

Apple maakt van hetzelfde toestel altijd meerdere varianten beschikbaar, elk met een andere opslagcapaciteit. Het is vervelend als je opslag elke keer vol zit en je dus het geheugen van je iPhone moet opschonen. Daarom is meer altijd beter. Maar daar betaal je dan ook voor. Welke keuze krijg je met de nieuwe iPhones?

Hoeveel geheugen heeft de iPhone XR 2019?

Apples voordeligste uitvoering van de nieuwe iPhones, de iPhone XR 2019, is waarschijnlijk verkrijgbaar met 64, 128 en 256GB aan opslag.

Daarmee blijft de keuze hetzelfde als vorig jaar. Over het opslaggeheugen van de iPhones is nog maar mondjesmaat informatie gelekt. Er is een enkel bericht verschenen dat claimt dat de nieuwe iPhone XR verkrijgbaar wordt met minimaal 128GB aan opslag.

Dat zou echter betekenen dat het toestel net zoveel geheugen krijgt als de duurdere iPhone 11 en iPhone 11 Max. Omdat Apple juist wil dat de iPhone XR 2019 een voordeliger alternatief is voor deze toestellen, lijkt dit niet waarschijnlijk.

Hoeveel geheugen heeft de iPhone 11?

Er is nog niets zeker, maar volgens enkele geruchten krijgt de iPhone 11 de keuze uit 128, 256 of 512GB aan opslag.

Daarmee komt het 64GB-model dus te vervallen. De voordeligste optie, met de minste opslag, heeft waarschijnlijk 128GB aan ruimte. Het is aannemelijk dat Apple daarmee de concurrentie achterna gaat. Topmodellen van Samsung of Huawei zijn ook verkrijgbaar met minstens 128GB aan opslag.

iPhone 11 concept

Toch is het goed om de berichten met een flinke korrel zout te nemen. Het gaat slechts om enkele geruchten van onbekende bloggers. Betrouwbare insiders hebben zich nog niet uitgelaten over het geheugen van de iPhone 11.

Het uitblijven van veel nieuws kan immers ook betekenen dat Apple geen verandering plant. Dan blijft de fabrikant bij het huidige aanbod. De iPhone XS is verkrijgbaar met 64, 256 of 512GB aan opslag. Een optie met 128GB opslag bestaat momenteel niet.

Hoeveel opslaggeheugen krijgt de iPhone 11 Max?

De aankomende iPhone 11 Max komt er vermoedelijk in de keuze van 128, 256 of 512GB aan opslag. Een optie met 1TB lijkt niet aan de orde.

Net als bij de lancering van de iPhone XS en XS Max, bestaat het vermoeden dat de iPhone 11 Max dezelfde opties heeft als zijn kleine broertje. Als de geruchten over de iPhone 11 dus kloppen, krijgt ook het voordeligste model van de iPhone 11 Max een uitbreiding van het opslaggeheugen. Daarmee wordt het toestel verkrijgbaar met 128, 256 of 512GB opslag. De 64GB-variant komt te vervallen.

Het is ook bij de iPhone 11 Max goed mogelijk dat Apple nog even vasthoudt aan het huidige aanbod. Dat betekent dat de iPhone 11 Max te koop komt in de varianten met 64, 256 of 512GB aan opslag. Van een uitvoering met een extra groot geheugen van 1 terabyte, het dubbele van 512GB, lijkt geen sprake te zijn.

Bronnen afbeeldingen: MacRumors, Aziz Ghaus
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's