Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Pas op: deze iPhone-opladers kunnen vlam vatten

Rutger Otto
16 april 2015, 16:40
1 min leestijd
Pas op: deze iPhone-opladers kunnen vlam vatten

Heb je een iPhone-oplader gekocht van het Nederlandse EET Europarts? Check dan of je het goede product hebt, want een aantal blijken gevaarlijk te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Gevaarlijke iPhone-oplader

Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit op zijn website. Het gaat om een eStuff iPhone-adapter die kortsluiting kan maken door een fabricagefout, waarna een elektrische schok of brand kan ontstaan.

De iPhone-oplader is gemaakt door het Nederlandse bedrijf EET Europarts en werd verkocht bij de volgende e-shops: Bechtle Direct, BuyItDirect.com, Centralpoint.nl en VelzArt Automatisering. Heb je zo’n adapter bij één van die winkels gekocht tussen mei 2014 en november 2014, check dan het artikelnummer. Is dat ES2310, dan doe je er goed aan de lader meteen te stoppen met gebruiken en hem terug te brengen naar de winkel.

EET Europarts biedt zijn excuses aan voor het ongemak en belooft gedupeerden gratis van een vervangend product te voorzien.

iphone oplader

Officiële laders versus namaak

Het gaat vaker fout met onofficiële laders, die er vrijwel hetzelfde uitzien als adapters van Apple, maar door een andere fabrikant gemaakt zijn. Veel mensen schaffen deze opladers aan omdat ze simpelweg goedkoper zijn. Vaak werken ze net zo goed, maar van binnen verschillen de producten van de officiële laders. Op de lange termijn kan dat wel effect hebben op de batterijduur van je toestel, daarnaast kan het dus kortsluiting veroorzaken, zoals met bovenstaande lader gebeurde.

Ben je altijd veilig met een Apple-oplader? Niet direct, want ook daar ontstaan wel eens foutjes in de productie. Zo werd vorig jaar nog een vervangingsprogramma in het leven geroepen voor officiële Apple-adapters.

Lees het laatste Apple nieuws

Bron: VWA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu