iPhone oplader nu ook in Nederland om te ruilen
Roel van Hout

De afgelopen maanden waren er meerdere berichten over ontploffende iPhone opladers die niet door Apple waren gemaakt. Apple reageerde attent met een inruilprogramma. Je kunt nu ook in Nederland je iPhone oplader omruilen.

Als je je iPhone oplader, die niet van Apple afkomstig is, wil inruilen, betaal je 10 euro voor een nieuw exemplaar. Normaal kost zo’n oplader je 20 euro, dus dat betekent een korting van 50 procent.

iphone oplader

Je krijgt de korting alleen onder voorwaarde dat je je oude, niet door Apple goedgekeurde exemplaar inlevert. Zo hoopt Apple ongelukken als bijvoorbeeld in China te voorkomen, waar een iPhone-gebruiker werd geëlektrocuteerd toen er met een op het stopcontact aangesloten iPhone werd gebeld.

Stel echtheid iPhone oplader altijd vast

Let er bij de aanschaf van een iPhone oplader altijd op dat er op het vlak tussen de twee pluggen een Apple-logo en keurmerk staan: zo voorkom je dat je neppe, en potentieel gevaarlijke, producten aanschaft.

Je kunt vanaf nu in ieder geval bij de Apple Store in Amsterdam terecht; naar verluidt zullen ook enkele resellers deelnemen aan het programma, maar het is nog niet bekend welke dat zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.