Apple maakt iPhone oplader hack onschadelijk
Roel van Hout

Bijna twee maanden geleden doken er berichten op over een iPhone oplader hack die via een speciale adapter toegang tot je iPhone weet te verkrijgen. Apple heeft dit lek in iOS 7 gedicht.

Voor de hack dan wel was een speciaal daarvoor ontwikkelde oplader benodigd, maar dat neemt niet weg dat Apple er zeker even aandacht aan moest besteden. Dat heeft het bedrijf gedaan:  iOS 7 beta 4 bevat een patch die het lek dicht, meldt persbureau Reuters.

iPhone oplader hackHet feit dat bij de iPhone, net als bij de meeste moderne smartphones, opladen én het aansluiten op je computer om bestanden over te zetten via dezelfde poort werkt, maakt dit een kwetsbare plek. Veel hackers proberen dan ook via deze poort toegang tot smartphones te krijgen. In het geval van deze iPhone oplader hack gaf de adapter, naast stroom, ook virus door dat een hacker op afstand in staat stelde om de controle over een iPhone over te nemen. De beveiliging van een iPhone 5 met iOS 6 werd op deze manier gekraakt.

Apple werkt samen met ontdekker iPhone oplader hack

Gelukkig voor Apple en andere bedrijven zijn niet alle hackers kwaadwillend: een deel van hen staat zelfs op de loonlijst bij grote technologiefabrikanten. Zij zijn de hele dag bezig om mogelijke hacks te bedenken en op te lossen.

In het geval van de iPhone oplader hack was het een onderzoeker die ermee op de proppen kwam. Op basis van de informatie die Apple van hem ontving is het lek gedicht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.