iPhone opladen met zonne-energie in New York
Roel van Hout

Ga je deze zomer op vakantie naar New York, of woon je daar? Goed nieuws: vanaf nu kun je in NYC je iPhone opladen met zonne-energie.

iPhone OpladenDe oplaadpalen zijn een initiatief van fabrikant van zonnepanelen Goal Zero, mobiele aanbieder AT&T en ontwerpbureau Pensa. De palen hebben micro-USB aansluitingen voor Android- en Windows-telefoons, en 30-pins en lightning-aansluitingen voor respectievelijk de iPhone 3GS, 4, 4S en 5. Daarnaast zijn er ook USB-uitgangen op elke paal gemonteerd voor het geval je een apparaat hebt dat niet op de meest gangbare USB-poorten past. In dat geval kun je je eigen USB-kabel op de paal aansluiten.

De palen worden allemaal van een krachtige batterij voorzien zodat ze zelfs na zonsondergang te gebruiken zullen zijn. Goal Zero heeft daarnaast laten weten dat in de toekomst ook wifi en lampen op de palen kunnen worden gemonteerd.

De inspiratie voor de oplaadpaal werd opgedaan ten tijde van orkaan Sandy, die in november 2012 grote delen van de Amerikaanse oostkust lamlegde. Mensen laadden toen hun telefoons massaal op centrale elektriciteitspunten op.

Initiatief vergelijkbaar met iPhone oplaadpaal van NS

Het initiatief doet wel denken aan de oplaadpaal van NS, waar we eerder over schreven. Niet veel reizigers leken destijds echter warm te lopen voor het aan een paal opladen van hun telefoon. Een verklaring daarvoor is wellicht dat opladen meestal wel even kost en mensen niet heel veel tijd hebben om die tijd bij een oplaadpunt door te brengen. Thuis of op de werkplek opladen ligt meer voor de hand.

We zijn daarom benieuwd of het initiatief in New York wel aan zal slaan.

http://www.youtube.com/watch?v=Qdz2cYOX4KQ

Via: AppleInsider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.