Je iPhone opladen met een brandstofcel
Redactie

De korte batterijduur van de iPhone is een groot nadeel voor veel gebruikers. Waar andere mobiele telefoons het soms een week volhouden, houdt de iPhone het vaak niet langer dan een dag vol. Maar misschien is hier al binnen een jaar een oplossing voor.

Mobion

Het bedrijf ‘MTI Micro’ heeft vandaag een prototype uitgebracht voor de eerste mobiele brandstofcel. Het is een speciale oplader ter grote van een compacte hardeschijf met een USB interface. Hiermee zou je de iPhone tot 10x toe kunnen opladen, wat volgens MTI Micro goed zou zijn voor het afspelen van 10.000 nummers, het bekijken van 100 uur video of het maken van zo’n 6000 foto’s. De brandstofcel haalt zijn energie uit methanol cartridges.

Het idee van de brandstofcel is niet nieuw. De eerste versie ervan werd al in de 19e eeuw ontwikkeld, maar kon pas worden ingezet in de jaren ’60 van de 20e eeuw. De techniek is op het moment nog vrij duur, waardoor er op het moment vrijwel geen producten zijn die er gebruik van maken.

MTI Micro hoopt eind 2009 dit apparaatje op de markt te brengen. Meer informatie over dit prototype is te vinden op de website van MTI Micro.

Via One More Thing.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.