iPhone-ontwikkelaars ontwikkelen ook voor de iPad
Redactie

Apple heeft woensdagavond om 21:30 (Nederlandse tijd) de nieuwe SDK op internet gezet. Met deze software kan je applicaties ontwikkelen voor de iPhone en de iPad. Inmiddels hebben zeer veel iPhone-ontwikkelaars de software gedownload, en verschijnen dus de eerste reacties op internet. Uit deze reacties kan je opmaken dat de meeste ontwikkelaars ook applicaties speciaal voor de iPad gaan maken.

Zelfde technieken, groter scherm

Als je applicaties voor de iPhone kan ontwikkelen kan je ook applicaties voor de iPad maken. Natuurlijk kan je voor de iPad allemaal nieuwe stukken code invoeren waardoor je optimaal gebruik maakt van het apparaat, maar de basis blijft hetzelfde. Er is dus in de eerste instantie geen extra kennis vereist om van de iPhone over te stappen naar de iPad.

Veel iPad-only applicaties over 60 dagen

Ik verwacht dat er tijdens de lancering van de iPad duizenden applicaties beschikbaar zijn die alleen door de iPad te downloaden zijn. Niet alleen de grote, bekende ontwikkelaars hebben al tijdens de Keynote aangegeven dat ze tientallen applicaties gaan uitbrengen, maar ook de kleinere ontwikkelaars zijn al druk bezig. Als je applicatie op de lanceringsdatum van de iPad in de App Store staat kan dit natuurlijk veel geld opleveren, want iedereen wil natuurlijk optimaal van het apparaat gebruikmaken.

Welke applicaties zouden jullie graag meteen tijdens de lancering van de iPad in de App Store zien staan?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.