iPhone ontwikkelaar noemt Apple amateuristisch en slecht georganiseerd.

Redactie
26 december 2008, 15:58
2 min leestijd
iPhone ontwikkelaar noemt Apple amateuristisch en slecht georganiseerd.

Na maanden van onverklaarbare vertragingen en slechte telefonische ondersteuning van mensen die nauwelijks Engels kunnen speken, heeft iPhone applicatie ontwikkelaar Perry Hart het gehad met Apple, en haalt hij hard uit naar het Amerikaanse bedrijf.
In een email aan een andere Engelstalige iPhone site laat Hart weten dat hij hierin niet alleen staat. Er blijken veel meer mensen last te hebben van problemen met het verplichte proces dat Applicaties moeten doorlopen voor ze worden toegelaten in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

“Een ontwikkelaar kan op de wachtlijst voor meer dan drie maanden staan” stelt Hart in zijn email. Dit zonder ook maar te weten waarom het zo lang duurt en wat er aan de hand is. Hierdoor zullen deze ontwikkelaars vele mogelijke verdiensten mis lopen, en mogelijk een hele hoop geld verliezen. Hart heeft, samen met talloze andere ontwikkelaars, herhaaldelijk mails naar Apple gestuurd, maar deze werden keer op keer gewoon genegeerd.

Hart is de ontwikkelaar van AutoMangle, welke al eerder in de App Store te verkrijgen was, en de aankomende first person shooter game ZombieMangle, welke is opgehouden om onbekende reden, is ook van zijn hand.

“Ik verstuurde ZombieMangle ruim een week geleden naar Apple, om er zeker van te zijn dat ik niet te laat zou zijn voor de feestdagen, maar het enige wat ik terug kreeg was een mail waarin staat dat het wat langer gaat duren voor dat mijn applicatie gereviewd kan worden.”. In deze email word geen enkele uitleg gegeven waarom het extra lang duurt, en mailen naar de klantenservice levert niets op.

Wat is er aan de hand bij Apple? Komen ze reviewers te kort tijdens de feestdagen?  Misschien. Maar volgens Hart is dit niet een probleem wat zich enkel voordoet tijdens de feestdagen.

Daarbij is dit ook voor ons, de consument ongelofelijk slecht nieuws dat Apple haar klanten zo behandelt. En ik ben dan ook bang, dat wanneer ze niet snel wat gaan veranderen, er op een gegeven moment helemaal geen grote programma’s in de App Store te vinden zullen zijn.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen