Apple onderzoekt iPhone-scherm dat ook onderwater te bedienen is

Lars Paijmans
12 augustus 2019, 11:03
2 min leestijd
Apple onderzoekt iPhone-scherm dat ook onderwater te bedienen is

Er zijn meerdere patenten verschenen die aantonen dat Apple een manier zoekt om iPhones ook onder water bedienbaar te maken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Apple wil iPhone onderwater bedienen mogelijk maken

iPhones zijn inmiddels een aantal jaar waterdicht, maar zodra er genoeg druppels op het scherm vallen, is het toestel niet meer te bedienen. Het touchscreen reageert op dat moment niet meer op je vinger, maar daar komt volgens dit patent verandering in. Apple onderzoekt een techniek om met ultrasone sensoren een iPhone ook onderwater te kunnen gebruiken, zo ontdekte Patently Apple.

Met de hulp van akoestische sensoren die onder het scherm zitten, kan de iPhone het water negeren en alsnog detecteren als een object zoals een vinger of Apple Pencil het display aanraakt. Deze techniek gebruikt akoestische geluidsgolven en kijkt of deze in aanraking komen met een object.

iPhone onderwater bedienen

Door druppels of zelfs een grote hoeveelheid water te negeren, kun je gewoon het touchscreen blijven bedienen zoals je dat altijd doet. De tekst in het patent stelt dat de techniek ook werkt als het toestel ‘volledig onderwater’ is.

Zoals altijd is het lastig om in te schatten hoe concreet de plannen van Apple zijn om deze techniek ook echt toe te passen. Patenten zijn vooral een middel om te zien waar het bedrijf achter de schermen aan sleutelt, maar veel projecten worden om allerlei redenen niet afgerond.

Slaat Apple twee vliegen in één klap?

Toch klinkt een dergelijke techniek als een logische toevoeging, vooral omdat Apple al langer onderzoek doet naar dergelijke akoestische sensoren. Eerder hebben we al geruchten gelezen over Apple die werkt aan een manier om de Touch ID vingerafdrukscanner terug te brengen naar de iPhone.

Ook hiervoor zouden dergelijke sensoren een uitkomst bieden, omdat ze in staat zijn om een vingerafdruk te herkennen door het scherm heen. Apple zou hiermee dus twee vliegen in een klap slaan, wat het wat ons betreft een stuk aannemelijker maakt dat we deze techniek vroeg of laat een keer gaan tegenkomen in een iPhone.

Lees het laatste nieuws over Apple

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's