De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Gerucht: de nieuwe iPhone krijgt eindelijk een oled-scherm

Rutger Otto
9 januari 2015, 13:44
2 min leestijd
Gerucht: de nieuwe iPhone krijgt eindelijk een oled-scherm

De geruchtenmolen rond de nieuwe, nog aan te kondigen iPhone begint langzamerhand weer te draaien. Een bron zegt dat Apple lcd eindelijk inruilt voor oled.

Lees verder na de advertentie.

iPhone oled-scherm in aantocht?

Door de jaren heen heeft Apple altijd trouw een lcd-scherm in de iPhones geïmplementeerd, maar volgens de Japanse krant Nikkan Kogyo Shimbun komt daar in de volgende versie verandering in. De iPhone 7 (of iPhone 6S) krijgt namelijk een oled-scherm, zo schrijft de krant.

Volgens bronnen van het Japanse medium zou Apple aan Foxconn hebben gevraagd om oled-schermen voor de iPhone te maken. De productie daarvan moet eind 2015 van start gaan in een nieuwe Foxconn-fabriek, die speciaal wordt gebouwd om materiaal voor Apple te maken.

iDevices populair

Beter maar duurder dan lcd

Momenteel zijn de lcd/ips-schermen van de iPhones afkomstig van LG, die ze voor Apple ontwikkelt. Oled-schermen hebben wel wat voordelen ten opzichte van lcd. Ze verbruiken bijvoorbeeld minder energie, omdat de zwarte pixels op het scherm gewoon uitgezet kunnen worden. Ook hebben ze een betere kleurenweergave. Op deze manier kan de iPhone langer meegaan op een volle batterij én wordt de beeldkwaliteit verbeterd.

Interessant gerucht, want de Apple Watch krijgt ook een oled-scherm

Een nadeel is dat oled veel duurder is om te maken dan een lcd/ips-scherm. Dat kan leiden tot nog duurdere iPhones. Hoewel, met de komst van een speciale fabriek van Foxconn die op grote schaal materialen kan maken, worden die kosten wellicht weer gedrukt.

Echter, het is nog heel vroeg in het jaar en dit soort geruchten kun je het beste met een korrel zout nemen. Daarnaast doken dit soort geruchten in het verleden al vaker op en lijkt de bron ook niet helemaal betrouwbaar. Het is echter wel een interessante gedachte dat de volgende iPhone uitgerust wordt met oled, zeker omdat de Apple Watch ook zo’n scherm krijgt. We sluiten niets uit.

Lees meer over Apple

Via: BGR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen