De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple wil iPhones in 2018 van OLED-schermen voorzien’

Rutger Otto
26 november 2015, 10:38
2 min leestijd
‘Apple wil iPhones in 2018 van OLED-schermen voorzien’

Het zijn heel vroege geruchten, maar over drie jaar wil Apple de lcd-schermen in iPhones gaan vervangen door OLED-schermen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone OLED-scherm

Dat schrijft echter de grote Japanse krant Nikkei. Volgens de publicatie heeft Apple producenten alvast op de hoogte gebracht van zijn bedoelingen. Displaymaker LG zou daarom zijn capaciteit al hebben verhoogd. Recent werd al bekend dat LG een nieuwe Koreaanse fabriek wilde openen, maar het is onduidelijk of die gebouwd wordt voor iPhone-schermen of andere producten van Apple.

Nikkei denkt dat naast LG ook Samsung de schermen zal gaan maken, omdat dat bedrijf een meer betrouwbare partij is om zoveel OLED-schermen te maken. LG heeft daarentegen misschien niet genoeg capaciteit om de vraag naar iPhones aan te kunnen.

Verder wordt gespeculeerd over twee iPhones in 2018: één met lcd-scherm en een met OLED. Dat zou echter vreemd zijn, want Apple heeft er tot nu toe altijd voor gekozen om iPhones altijd met dezelfde schermen op de markt te brengen. Alleen de afmeting wijkt bijvoorbeeld af bij de iPhone 6S en 6S Plus, het materiaal en de technologie zijn hetzelfde.

iphone 6s populairder

Geruchten rond schermen

Momenteel is de Apple Watch het enige product in Apples assortiment met een OLED-scherm. Zo’n scherm brengt voordelen met zich mee, zo is het energiezuiniger en biedt het een mooier beeld. Ook zijn dat soort schermen flexibel, waardoor ze bijvoorbeeld kunnen buigen rond de schermrand. Toch zou het in de productie voor problemen kunnen zorgen. Apple werkt volgens de Japanse bronnen nu al samen met producenten samen om die problemen tegen te gaan.

Natuurlijk is het nog te vroeg om te kunnen weten dat Apple in 2018 echt OLED-displays gaat gebruiken. De vaak betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zei eerder al dat er waarschijnlijk geen iPhone met OLED komt tot 2019. Totdat Apple het zelf bevestigt, blijft het slechts een gerucht.

Lees meer over Apple

Bron: Nikkei
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu