Update: ‘Alle iPhones stappen in 2020 over op oled-schermen’

Lars Paijmans
17 juni 2018, 10:35
2 min leestijd
Update: ‘Alle iPhones stappen in 2020 over op oled-schermen’

Dit is het laatste jaar dat Apple nog een lcd-scherm gebruikt voor een iPhone. Vanaf 2019 stapt de smartphone volledig over op oled.

Update 17 juni: Volgens The Wall Street Journal worden alle iPhones pas vanaf 2020 volledig met oled-schermen uitgerust. Apple maakt deze keuze omdat het productieproces van deze schermen op dit moment nog niet efficiënt genoeg is. Hierdoor is het relatief duur om een oled-display te maken.

De krant zegt dat Apple haar klanten een goedkopere iPhone-versie wil blijven aanbieden, en dus voorlopig nog lcd-schermen blijft gebruiken. Een oled-display zou zo’n 100 dollar kosten, terwijl je voor een lcd-scherm slechts 40 dollar op tafel moet leggen.

iPhone volledig over op oled in 2019

De budget-iPhone X die dit najaar in de winkels ligt, zal de laatste zijn met een lcd-scherm. Dat stelt het Zuid-Koreaanse ETNews op basis van eigen bronnen. Het verhaal sluit aan bij eerdere geruchten over Apples focus op oled.

iPhone oled 2019

“Apple is onlangs begonnen met het plannen van de iPhone-modellen voor 2019”, zo stelt de bron. Voor de financiële markt was die uitspraak reden genoeg om het aandeel van Japan Display met twintig procent in een dag te laten kelderen. Japan Display is momenteel de lcd-leverancier voor de iPhone, en is pas net begonnen met de overstap naar oled. Dat maakt het erg lastig om te concurreren met Samsung, die al jaren oled-schermen maakt en al samenwerkt met Apple om deze displays te produceren.

Het ligt voor de hand dat Apple vroeg of laat de overstap zou maken, aangezien oled de superieure schermtechniek is die mooiere kleuren en zwarttinten toont, energiezuiniger is en in bepaalde vormen gebogen kan worden.

Samsung en LG nemen productie op zich

Mocht het gerucht kloppen, dan heeft Apple een enorme hoeveelheid aan oled-schermen nodig. Daarom is het bedrijf al maanden bezig om LG klaar te stomen om samen met Samsung deze productie te verzorgen. Apple zou miljarden hebben geïnvesteerd in LG om dit voor elkaar te krijgen, wat er al voor gezorgd heeft dat zij dit jaar de schermen aan de iPhone X Plus maken.

Voordat het 2019 is staan er echter nog een drietal andere iPhones op het programma. In september zou Apple net als vorig jaar weer drie modellen introduceren: een lcd-2018 iPhone met het uiterlijk van de iPhone X, een iPhone X-opvolger en de grotere iPhone X Plus. Alle drie de toestellen zouden Face ID ondersteunen maar lopen qua prijs flink uiteen. Hierdoor hoopt Apple voor iedere klant een passende iPhone te kunnen bieden.

Lees ook: Hoe oled-schermen Apple voor het tweede jaar op rij problemen bezorgen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen